Την προσεχή Δευτέρα έρχεται προς ψήφιση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου το θέμα της ιδιωτικοποίησης των Κοιμητηρίων της πόλεως Ρόδου, του Ταξιάρχη και του Αγίου Δημητρίου, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συζήτηση επί του θέματος στη Δημοτική Κοινότητα Ρόδου.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την αντίδραση συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας, με ενδεικτική την τοποθέτηση του Γιώργου Μπελιγράδη, από την παράταξη “Ρόδος-Δύναμη Πολιτών” που δήλωσε πριν από λίγο:

“Ακόμα μια φορά αγνοείται η Δημοτική Κοινότητα Ρόδου, η οποία έχει και την ευθύνη των Κοιμητηρίων! Η δημοτική αρχή Ρόδου ιδιωτικοποιεί τα (δημοτικά) Κοιμητήρια Ταξιάρχη και Αγίου Δημητρίου, με εισήγηση που θα ψηφιστεί τη Μεγάλη Δευτέρα στην Οικονομική Επιτροπή, ερήμην μας, χωρίς να ζητηθεί καν η άποψή μας, ως εκλεγμένων συμβούλων…Εύγε!”

Εντωμεταξύ τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας έστειλαν προς την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μάνθα Ζιώγου αίτημα για ψήφισμα, σχετικά με το αν τα μέλη της ΔΚ συναινούν ή όχι στην απόφαση αυτή.

Σημειώνεται ότι την ευθύνη για το Κοιμητήριο με βάση τις αρμοδιότητες, έχει η Δημοτική Κοινότητα Ρόδου.

Ιδιώτες τώρα και στα νεκροταφεία!

Σημειώνεται ότι με τροπολογία διευκολύνεται να περάσει στα χέρια ιδιωτών άλλη μια δημοτική υπηρεσία, ακολουθώντας την κυβερνητική γραμμή που ουσιαστικά αποδυναμώνει πλήρως την έννοια της Δημοτικής Κοινότητας, μεταφέροντας την ευθύνη στις αποφάσεις των Οικονομικών Επιτροπών των Δήμων.

Μετά τις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού, και η υπηρεσία ταφής και ανακομιδής νεκρών μπορεί να ανατίθεται -με διαδικασίες του νόμου περί δημοσίων συμβάσεων- σε ιδιώτες. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη περιλαμβάνεται στην τροπολογία (άρθρο 4) που κατατέθηκε προς ενσωμάτωση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου στο Δημόσιο».

 1,122 total views,  2 views today