Την έντονη αντίδρασή του για την εξαίρεση της Σύμης από τη λίστα των νησιών που καταργείται ο ΕΝΦΙΑ, εξέφρασε μιλώντας στον sky ο Δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας, κάνοντας λάθος για ένα ακόμη λάθος της Κυβέρνησης που χρεώνεται στα νησιά.

Ο κ. Παπακαλοδούκας πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο να εξαιρείται ένα νησί που δεν έχει γιατρούς εν μέσω πανδημίας και ΦΠΑ στο 24%, ενώ εξέφρασε τέλος τον προβληματισμό του, αν θα πρέπει να μειωθεί ο πληθυσμός, για να τύχει ευεργετικών διατάξεων η Σύμη.

“Τι θα πρέπει να γίνει, να μείνουν 500 κάτοικοι στη Σύμη για να λάβει μέτρα η Κυβέρνηση; Φαίνεται πως οι κυβερνώντες θεωρούν ότι οι κάτοικοι της Σύμης είναι οι πλούσιοι του Αιγαίου και τους εξαιρούν”, είπε φανερά αγανακτισμένος, επιρρίπτοντας ευθύνες και στους κυβερνητικούς βουλευτές Δωδεκανήσου που δεν εισηγήθηκαν να συμπεριληφθεί και η Σύμη στη σχετική διάταξη.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ, συνολικά σε 26 νησιά (εκ των οποίων εννιά μικρά νησιά της Δωδεκανήσου) θα καταργηθεί από φέτος ο ΕΝΦΙΑ.

Πρόκειται για τα νησιά Ψέριμο, Τήλο, Λειψούς, Κάσο, Καστελλόριζο, Αρκιοί, Αγαθονήσι, Χάλκη και Νίσυρο.

Σημειώνεται ότι η απόφαση για την πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των μικρών νησιών αναμένεται να εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα από το Υπουργείο Οικονομικών.

 969 total views,  6 views today