Αντάρτικο ξεκινούν οι φοιτητές στα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τη στέγαση των σπουδαστών στις Εστίες.

Ήδη με ανακοίνωση τους τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα των Εστιακών Φοιτητών καλούν τους συμφοιτητές τους να μην παραδώσουν τα δωμάτια τους στις εστίες, στους νέους δικαιούχους φοιτητές, γεγονός που θα προκαλέσει ασφυξία στο Τμήμα της Φοιτητικής Μέριμνας και θα φέρει σε αδιέξοδο τους πρωτοετείς φοιτητές και τις οικογένειες τους, που θα αναγκαστούν είτε να αναζητήσουν αλλού στέγη ή να μην ξεκινήσουν καν τις σπουδές τους.

Η επιτροπή των φοιτητών αντιδρά με ανακοίνωση της κατά των αποτελεσμάτων που εξέδωσε η Φοιτητική Μέριμνα, για τους δικαιούχους στέγασης των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο και προαναγγέλλει αγνωστική κινητοποίηση την ερχόμενη Παρασκευή στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Φοιτητές που αντιδρούν αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των αντιδράσεων τους ενώ δεν αποκλείουν ακόμα και καταλήψεις στο χώρο του Πανεπιστημίου

Στην ανακοίνωση τους οι Φοιτητές εκτός των άλλων αναφέρουν ότι δεν υποκύπτουν στις απειλές και στον εκφοβισμό των Πρυτανικών Αρχών, της Φοιτητικής Μέριμνας και των Ξενοδόχων που τους πετάνε  στο δρόμο.

Και ζητούν να πάρουν δωμάτιο και οι 93 επιλαχόντες, να καλυφτούν οι ανάγκες για δωρεάν στέγαση όλων των φοιτητών με ευθύνη του Υπουργείου και των Πρυτανικών Αρχών, να δοθεί χώρος για να  ανεγερθούν Φοιτητικές Εστίες στο νησί μας με ευθύνη της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου και μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος να επινοικιαστούν ξενοδοχεία για όσους φοιτητές δεν έχουν δωμάτιο, είτε να δίνεται έγκαιρα κάθε μήνα επίδομα ενοικίου.

Στην ανακοίνωση τους οι Φοιτητές αναφέρουν τα εξής : “Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους δικαιούχους για φοιτητική εστία πετιούνται στο δρόμο 93 φοιτητές (από τους 233 πήραν 140). Βρισκόμαστε αντιμέτωποι για ακόμη μία χρονιά με την ίδια άθλια κατάσταση.
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
Κανένας φοιτητής και φοιτήτρια που μένει στα ξενοδοχεία (ως δικαιούχος φοιτητικής εστίας), να μην παραδώσει το δωμάτιό του.

Κανείς φοιτητής να μην πέσει στην παγίδα της διάκρισης πρωτοετών και παλιότερων δικαιούχων φοιτητικής εστίας. Όλοι οι φοιτητές χωρίς όρους και προϋποθέσεις δικαιούνται δωρεάν στέγαση για τα χρονιά των σπουδών του.

Η δωρεάν στέγαση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των φοιτητών. Είναι δικαίωμα και ανάγκη μας για να μπορούμε να σπουδάσουμε απρόσκοπτα.

Το δικαίωμα αυτό το έχουν και οι 233 αλλά και όλοι οι υπόλοιποι φοιτητές που έκαναν αίτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Σ. Καρίκης: Κάποιοι κωφεύουν στα υπουργεία, για την κατάσταση στα παλιά σφαγεία

Απαιτούμε εδώ και τώρα οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Περιφέρεια και ο Δήμος Ρόδου , η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή διαμονή όλων των φοιτητών του Ιδρύματος.

Εμείς οι εστιακοί φοιτητές κάνουμε καθαρό προς πάσα κατεύθυνση ότι:

Δεν υποκύπτουμε στις απειλές και στον εκφοβισμό Πρυτανικών αρχών , της φοιτητικής μέριμνας και των Ξενοδόχων για να μας πετάξουν στο δρόμο. Τα τελευταία κρούσματα στους εστιακούς που διαμένουν στα ξενοδοχεία με σκοπό την τρομοκράτηση και το πέταγμα στο δρόμο, θα συναντήσει την πρέπουσα απάντηση.

Δεν ανεχόμαστε να γινόμαστε «παιχνιδάκι» των οικονομικών κριτηρίων που θέτει η διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου , που στην ουσία η πλειοψηφία των σπουδαστών που κάνει αίτηση απορρίπτεται και μένει εκτός εστιών.

Δεν θα ανεχτούμε η πλειοψηφία των φοιτητών στη Ρόδο να θέλει από 300- 500 ευρώ μόνο για ενοίκιο, πολλοί συνάδελφοί μας να παρατάνε τις σπουδές γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν και άλλοι αντί να παρακολουθούν τα μαθήματά τους να αναγκάζονται να δουλεύουν μια και δυο δουλειές για να τα βγάλουν πέρα.

Κανείς μην διανοηθεί να πετάξει στο δρόμο φοιτητές.

Ούτε στο δρόμο θα μείνουμε , ούτε τις σπουδές μας θα παρατήσουμε.

Τα όνειρά μας για να σπουδάσουμε απρόσκοπτα και να γίνουμε χρήσιμοι στην κοινωνία είναι πιο μεγάλα και ικανά για να αντιμετωπίσουμε με ψηλά το κεφάλι όλα τα εμπόδια που θα συναντάμε στην φοιτητική μας ζωή.
Οργανωμένα και αποφασιστικά θα κατακτήσουμε ότι δικαιούμαστε!

Δεν θα επιτρέψουμε άλλο ένα έγκλημα στις πλάτες μας.
Να κόψουν το λαιμό τους και να λύσουν το θέμα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Αρκετά πληρώσαμε οι οικογένειές μας και εμείς .

Απαιτούμε εδώ και τώρα :
• Να πάρουν δωμάτιο και οι 93 επιλαχόντες.
• Να καλυφτούν οι ανάγκες για δωρεάν στέγαση όλων των φοιτητών με ευθύνη του Κράτους , του Υπουργείου , των Πρυτανικών αρχών.
• Να δοθεί χώρος για ανεγερθούν τώρα φοιτητικές εστίες με ευθύνη της Πολιτείας, της Κυβέρνησης , της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου.
• Μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος να επινοικιαστούν ξενοδοχεία για όσους φοιτητές δεν έχουν δωμάτιο είτε να δίνεται έγκαιρα κάθε μήνα επίδομα ενοικίου στο ύψος του ενοικίου για όσους έχουν αναγκαστεί να ενοικιάσουν κάποιο σπίτι.

Ο αγώνας αυτός είναι υπόθεση όλων μας.

Όλοι μαζί μπορούμε να αγωνιστούμε για την δωρεάν στέγαση και αυτοί που πήραν δωμάτιο και οι επιλαχόντες και όσοι έμειναν εκτός λόγω των απαράδεκτων κριτηρίων.

Ενώνουμε τις φωνές μας και δεν επιτρέπουμε να παίζουν με τις ζωές μας όλοι στον αγώνα.

Προσυγκέντρωση : Παρασκευή 5 Οκτώβρη 13:00 στο προαύλιο του Πανεπιστημίου Ρόδου”

 248 total views,  2 views today