Ο Αντιστράτηγος ε.α. Νικόλαος Χιονής, ο οποίος διετέλεσε και Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ (προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην πατρίδα κι από το νησί μας κι εν συνεχεία ανέλαβε την ηγεσία στη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων, απ’ όπου και αποστρατεύθηκε τον Μάρτιο του ’19), αναλαμβάνει καθήκοντα Α´ Αντιπροέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολεμικού Μουσείου.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο πάνω απ΄ όλα άξιο, ικανό και δουλευταρά με υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος, ο οποίος, όπως λένε οι φίλοι και συνάδελφοι του, είχε μία μεγάλη αρετή στο να εμπνέει τους νέους ανθρώπους και να τους προικίζει με εφόδια ζωής και σημαντικά μηνύματα για το υπόλοιπο της σταδιοδρομίας τους.

Γι’ αυτόν τον άνθρωπο που υπηρέτησε τις Ενοπλες Δυνάμεις 38 χρόνια, με απίστευτο ζήλο, αγάπη για την πατρίδα και την προστασία των εδαφών της, η τοποθέτησή του στο Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου ήταν αυτονόητη επιβράβευση.

O Στρατηγός διατηρεί άρρηκτες σχέσεις με τη Ρόδο, ενώ υπενθυμίζεται ότι ακόμη και στην αποστράτευσή του, επέλεξε να δωρίσει στο διάδοχό του ως αναμνηστικό δώρο, την εικόνα της Παναγίας Τσαμπίκας από τη Ρόδο…

 831 total views,  8 views today