Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και η “Ελευθερία” που θα μας φέρει με τον ερχομό του νέου έτους, έδωσε αφορμή για “έμπνευση” στον γνωστό pastry chef της πόλης μας Μίλτο Σταματίδη που διατηρεί και το ζαχαροπλαστείο “Μίλτος”, να φτιάξει φέτος πρωτότυπες βασιλόπιτες για την Πρωτοχρονιά, με γνωστές γελοιογραφίες από ζαχαρόπαστα κλπ γύρω από τον εμβολιασμό του πληθυσμού, πέραν των καθιερωμένων βασιλοπιτών με διακοσμήσεις του νέου έτους ή Άγιο Βασίλη ή ο,τιδήποτε άλλο.

Μάλιστα, όπως τόνισε η κίνηση είναι πολύ αυξημένη από τα Χριστούγεννα, αφού ανήμερα της εορτής έξω από τα ζαχαροπλαστεία της πόλης μας σχηματίζονταν γύρω στη 1 το μεσημέρι ουρές από κόσμο για να αγοράσουν γλυκά, με προτίμηση στα παραδοσιακά (μελομακάρονα και κουραμπιέδες), αλλά και στα σιροπιαστά (τρίγωνα, μπακλαβά, γαλακτομπούρεκο κλπ).

Παράλληλα πρόσθεσε ότι φέτος για πρώτη φορά, άρχισε η πώληση για τις βασιλόπιτες νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. “Μπορεί οι νοικοκυρές να κάθονται σπίτι λόγω καραντίνας, όμως αυτό δεν επηρέασε τον κόσμο από το να αγοράσουν έτοιμες και από τα ζαχαροπλαστεία, που υπάρχουν σε διάφορες γεύσεις, η παραδοσιακή, με σοκολάτα ή και red velvet. Κι εμείς μέσα στο πνεύμα των ημερών φτιάξαμε και τις αντι-covid βασιλόπιτες… Πρέπει και τα ζαχαροπλαστεία να είναι στο κλίμα της εποχής…”, είπε καταλήγοντας.

 1,591 total views,  4 views today