Επανέρχεται μέσα από τα social media ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας και Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου-Πάτμου-Λειψών και Αγαθονησίου Γιώργος Τσουκαλάς, ως προς τα κενά στη στελέχωση των Κ.Υ. τα οποία επανέλαβε και χθες μιλώντας στον sky.

Ακόμη με απάντηση στα “παπαγαλάκια” της Περιφέρειας για τη λάσπη που εκτοξεύουν προς το πρόσωπό του, ρίχνοντας την στον ανεμιστήρα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ενώ δεν παραλείπει ν’ αναφερθεί και στους… οσφυοκάμπτες, που σε διατεταγμένη υπηρεσία μεταπηδούν από τη μια παράταξη στην άλλη, ανάλογα τα προσωπικά τους συμφέροντα, και λοιδορούν όποιον δεν συμβιβάζεται με την τραγική κατάσταση των δομών υγείας.

Αναλυτικά ο κ. Τσουκαλάς, δηλώνει τα εξής:

Στις δομές υγείας που υπηρετούμε δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού, όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας. Το Κ.Υ. Πάτμου για την στοιχειώδη 24ωρη λειτουργία του, βασίζεται σε μετακινήσεις προσωπικού από άλλες δομές υγείας. Εδώ και χρόνια έχουμε έλλειψη βασικών ειδικοτήτων, οι κάτοικοι για εξετάσεις ρουτίνας πρέπει να κάνουν τον γύρω του Αιγαίου. Στο ιατρείο Αγαθονησίου, δεν υπάρχει γιατρός αρκετές ημέρες το μήνα.

Στο ιατρείο Λειψών, υπηρετεί ένας ιατρός ανειδίκευτος.

Στο νοσοκομείο Λέρου, υπάρχει έλλειψη βασικών ειδικοτήτων, ενώ η παθολογική κλινική “λειτουργεί” πολλές μέρες τον μήνα χωρίς παθολόγο.

Στην Πάτμο, με 27 προς το παρόν κρούσματα του νέου κορωνοϊού (μέσα σε 10 ημέρες), δεν παραβρίσκεται κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ, για διάστημα τόσο όσο χρειάζεται για τον έλεγχο της πανδημίας. Στην Λέρο επίσης, με δομές όπως ο ψυχιατρικός τομέας το κέντρο υποδοχής ταυτοποίησης , το γηροκομείο κ.λ.π δεν υπάρχει μόνιμο κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ.

Ας πάψουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης και της περιφέρειας να βάζουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Να ξέρουν ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει μπούμερανγκ.

Εμείς ως γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας συνεχίζουμε το έργο μας, θεραπεύοντας τους ασθενείς μας και διεκδικώντας ταυτόχρονα, σύγχρονες υπηρεσίες υγείας αποκλειστικά δημόσιες, εντελώς δωρεάν για όλους.

Οι γνώσεις μας, η δουλειά μας, αλλά και η φωνή μας ο αγώνας μας στην υπηρεσία της υπεράσπισης της Υγείας του λαού της περιοχής μας.

Ολο το υγειονομικό προσωπικό και όχι μόνο το ιατρικό υπηρετεί με αίσθημα ευθύνης την δημόσια υγεία. Αν παρακολουθήσεις την αυτοθυσία γιατρών και νοσηλευτών σε αυτή τη μάχη ζωής και θανάτου στα δημόσια νοσοκομεία, βλέπεις το θανατικό ως συνέπεια της διάλυσης του συστήματος Υγείας από τον οδοστρωτήρα της ιδιωτικοποίησης του αγαθού της υγείας παντού στην ΕΕ.

Όμως ορισμένοι πληρωμένοι κονδυλοφόροι και οσφυοκάμπτες, ορισμένοι σε διατεταγμένη υπηρεσία που μεταπηδούν από την μια παράταξη στην άλλη, ανάλογα τα προσωπικά τους συμφέροντα, λοιδορούν όποιον δεν συμβιβάζεται με την τραγική κατάσταση των δομών υγείας.

Όποιον επιμένει ότι στον 21ο αιώνα με την αλματώδη πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας αυτά που βλέπουμε δεν είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, αλλά αντίθετα πιστεύει ότι όλα θα μπορούσαν όλα να ήταν διαφορετικά.

Αυτοι που αύριο θα ψηφίζουν νομοσχέδια για την ιδιωτικοποίηση της υγείας , αυτοί που σήμερα προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους για την διασπορά της πανδημίας, αυτοί που νομίζουν οτι απευθύνονται σε ιθαγενείς , να ξέρουν οτι τα ψέματα εχουν κοντά ποδάρια και ο λαος μας θα τους ρίξει εκει που τους αξίζει στα σκουπίδια της ιστορίας , αυτούς και την πολιτική που υπηρετούν .

 939 total views,  2 views today