Η Ρόδος πάει καλά στον τουρισμό τον Αύγουστο και πιθανώς αυτό το γεγονός να έβγαλε επιχειρηματίες από την κανονική ροή των πραγμάτων ή να ανάγκασε και κάποιους άλλους να βγούνε από τα …ρούχα τους!

Δυστυχώς δεν έλαμψε η Ρόδος σύμφωνα με τις προκλήσεις και τα περίεργα συνθήματα του πρόσφατου παρελθόντος!

Την ευθύνη έχει στο ακέραιο η δημοτική Αρχή, αφού με βάση το τι γινότανε σε άλλες περιπτώσεις και σε άλλες εποχές η Μεσαιωνική πόλη δεν είχε την εικόνα που σήμερα παρουσιάζει: Ένα απέραντο γιουσουρούμ, μια απέραντη παράγκα έχει μετατραπεί όλη η παλιά πόλη και το πιρούνι καρφωμένο με δείγμα από σουβλάκι και με νεαρούς να κυνηγούν πελάτες, έχει γίνει το βασικό …στολίδι της καθημερινότητας!

Στις πλατείες της παλιάς πόλης, έχουν τοποθετηθεί τραπεζοκαθίσματα ενώ δεν πρέπει. Εχουν γεμίσει τα μαγαζιά με τέντες και ομπρέλες που κλείνουν ακόμη και την δίοδο στα ασθενοφόρα. Οι κράχτες είναι ιδιαίτερο προνόμιο των …σκληρών ή …φραγκάτων επιχειρηματιών. Είναι προνόμιο το κρέμασμα της πραμάτειας στα τείχη της Μεσαιωνικής πόλης.

Ουδείς ενδιαφέρεται ή ο αρμόδιος απλά συνεπικουρεί στο βάψιμο των δρόμων και στο καθάρισμα των πεζοδρομίων της νέας πόλης, όλα όμως τα κάνει υπό το βλέμμα πλήθους χειροκροτητών  και φυσικά της τηλεκάλυψης για να μπαίνουν τα κατορθώματα του χορηγούμενα στα social media!!

Είναι σίγουρα αξέχαστες εποχές αντιδημαρχίας Ταρασλιά που είχε την ευθύνη για την Μεσαιωνική Πόλη, όπου από το πρωί ως το βράδυ έπεφτε κυνήγι  σε όσους διέπρατταν αδίκημα ακόμη και …οπτικό!

Δυστυχώς η πόλη έχει πέσει στα χειρότερα χέρια πολιτικών της τελευταίας εικοσαετίας: Ασχετοι, με τις εμπάθειες τους, με τα περίεργα «θέλω» τους, με τις εμμονές τους αλλά και με συμπεριφορές που δεν ταυτίζονται με τη Ρόδο, με τους πολίτες της, με την υπερηφάνεια αλλά και με την αξία αυτού του τόπου.

Δείτε βίντεο, όπου φαίνονται δυό ομάδες επιχειρήσεων της παλιάς πόλης να τσακώνονται και μάλιστα με απίστευτες κραυγές, μοναδικό…υπερθέαμα για τους τουρίστες μας.

Δείτε και άλλο βίντεο στο οποίο ακούγονται οι κραυγές αγωνίας ανθρώπων για το κλείσιμο της διόδου ακόμη και για ασθενοφόρα.

Αφιερωμένα και χαρισμένα τα δύο βίντεο στους ανθρώπους που εννοείται μας …εκπροσωπούν!

 3,932 total views,  8 views today