Δραματική μείωση εισοδήματος, αύξηση του χρόνου εργασίας, άναρχη ανάπτυξη της τηλεργασίας και απαισιοδοξία για την επομένη της υγειονομικής κρίσης, καταγράφει έρευνα της εταιρείας ALCO, την οποία διενήργησε για λογαριασμό του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με την έρευνα, όπως δήλωσε στον sky ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, σχεδόν 6 στους 10 εργαζόμενους δηλώνουν μείωση εισοδήματος, ενώ για το 36% η μείωση είναι μεγαλύτερη του 21%.

Σχεδόν έξι στους δέκα, δηλώνουν απαισιόδοξοι για την πορεία της χώρας μετά την πανδημία, αλλά και την εξέλιξη των αποδοχών τους, με 4 στους 10 να θεωρούν επισφαλή τη θέση εργασίας τους.

“Τα ευρήματα αποτυπώνουν κι επιστημονικά αυτά που ήδη γνωρίζαμε εμπειρικά και μέσα από τα προβλήματα που μας καταθέτουν οι εργαζόμενοι, στην αγορά εργασίας”, είπε σχετικά ο κ. Καραγεωργόπουλος.

Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια τους επόμενους μήνες ώστε η μετάβαση στην «εργασιακή κανονικότητα» να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή χωρίς αρνητικές επιπτώσεις, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Ο κ. Καραγεωργόπουλος επισήμανε ότι είναι ζοφερό το τοπίο που αποτυπώνεται και ο εφιάλτης της ανεργίας και της εργασιακής ανασφάλειας θα πλανάται και το 2021 πάνω από τη χώρα. Μάλιστα επισήμανε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πληττόμενοι κλάδοι στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, πλην των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπως είναι οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του αεροδρομίου, στα γραφεία ενοικιαζομένων αυτοκινήτων, ταξιδιωτικών πρακτορείων, ξεναγοί, εργαζόμενοι στο Καζίνο, στην εστίαση κλπ.

“Απορώ πως αυτοί οι άνθρωποι καταφέρνουν και ζουν, γιατί η πείνα δεν αντέχεται…”, επισήμανε καταλήγοντας.

 1,203 total views,  2 views today