Ανανέωση:

Σε κατ’ οίκον περιορισμό, χωρίς να νοσηλεύεται, καταγράφεται το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Κάρπαθο.

Πρόκειται για γυναίκα, κάτοικο Απερίου, που εργάζεται ως Νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου, σύζυγος στρατιωτικού, η κατάσταση της υγείας της οποίας χαρακτηρίζεται καλή. Σημειώνεται πως σε εξέλιξη βρίσκεται η «ιχνηλάτηση» των επαφών της ασθενούς, που επέστρεψε από κανονική άδεια, αμέσως μετά την επιβεβαίωση της προσβολής της από τον ιό.

Η επίσημη ανακοίνωση που υπογράφεται από τη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρπάθου και τον Πρόεδρο της, Γεώργιο Δήμαρχο, αναφέρει ότι η ασθενής από την πρώτη στιγμή εμφάνισης των συμπτωμάτων βρίσκεται σε καραντίνα και αναρρώνει στο σπίτι με ήπια συμπτώματα και με συνεχώς βελτιούμενη την κατάσταση της υγείας της ενώ έχει ενημερωθεί το οικείο περιβάλλον της.

Μιλώντας στον sky ο δημαρχεύων Καρπάθου Μιχάλης Μανωλάκης ξεκαθάρισε ότι οι υγειονομικές αρχές έχουν επιληφθεί πλήρως του θέματος στην Κάρπαθο, ενώ υποστήριξε ότι τα νησιά έχασαν το μεγάλο πλεονέκτημα που είχαν, να κλείσουν από την πρώτη στιγμή λιμάνια και αεροδρόμια, με εξαίρεση την τροφοδοσία, για να μη μεταφερθεί ο κορωνοιός.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί έγινε απολύμανση του Κέντρου Υγείας Καρπάθου, μετά την εμφάνιση του κρούσματος.

Επίσης γίνεται έκκληση στους ευρισκόμενους εκτός Καρπάθου να αποφύγουν να επισκεφθούν το νησί, όσο διαρκεί ο κίνδυνος της διασποράς του ιού, λόγω και των δυσκολιών στην διακομιδή και αεροδιακομιδή των πιθανών σοβαρών περιστατικών.

 20 total views,  2 views today