Απειλητικός κατά της χώρας μας εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χολουσί Ακάρ, ζητώντας από την Ελλάδα να αποστρατικοποιήσει τα Δωδεκάνησα, δήλωση που μεταδόθηκε πριν από λίγα λεπτά στην Τουρκία ως «έκτακτη επικαιρότητα».

«Η στρατικοποίηση των νησιών που θα πρέπει να παραμείνουν μη στρατικοποιημένα είναι ξεκάθαρη παραβίαση των διεθνών συνθηκών και συμβάσεων» δήλωσε ο κ. Ακάρ και ζήτησε από την Ελληνική πλευρά, στα πλαίσια των καλών και ειλικρινών σχέσεων των χωρών μας, όπως είπε, να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και σε αυτό το ζήτημα.

Ουσιαστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας θέτει το ζήτημα της πλήρους αποστρατικοποίησης των Ελληνικών νησιών του Αιγαίου, λίγες μέρες μετά την τουρκική πρόκληση με τουρκικά μαχητικά που παρενόχλησαν το ελικόπτερο τύπου Huey που μετέφερε τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά από τη Ρόδο στο Καστελλόριζο.


Τη δική του απάντηση στις δηλώσεις Ακάρ έδωσε πριν λίγο ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε tweet του σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό πως «Εκείνοι που με το “casus belli” απειλούν διαρκώς την Ελλάδα με πόλεμο εάν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της, να παύσουν να την προκαλούν. Με τέτοιες δηλώσεις και ενέργειες δεν οικοδομείται εμπιστοσύνη, ούτε διαμορφώνονται προϋποθέσεις ουσιαστικού διαλόγου».