Με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και φίλων του κινηματογράφου  ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Κύκλος Μαθημάτων Κινηματογραφικής Παιδείας με το γενικό θεματικό τίτλο «ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ» με εισηγητή τον Ιταλό Giacomo Martini, κριτικό και ιστορικό κινηματογράφου, συνεργάτη του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, Τμήμα Μουσικής και Τεχνών

Στη διάρκεια του τετραήμερου των σεμιναρίων αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την ιστορία του κινηματογράφου, από τον βωβό κινηματογράφο και την εξέλιξή του σε ομιλούντα. Με την υποστήριξη του πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού, αναλύθηκαν ζητήματα εικόνας, ήχου, μοντάζ, μουσικής, ειδικών εφέ και συζητήθηκαν  διεξοδικά με ταυτόχρονη μετάφραση από τα Ιταλικά στα Ελληνικά.

Λάτρης του ελληνικού κινηματογράφου ο Giacomo Martini προλόγισε και σχολίασε την ελληνική ταινία του Αλέξη Δαμιανού: «ΕΥΔΟΚΙΑ» που προβλήθηκε στον κινηματογράφο της πόλης μας PALLAS, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το πενθήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα.

Ο Όμιλος «CINE-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» εκφράζει την ικανοποίησή του και την ευγνωμοσύνη του, στον Ιταλό κριτικό κινηματογράφου Giacomo Martini, που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και συνεισέφερε αφιλοκερδώς στην επιτυχία των εκπαιδευτικών/ επιμορφωτικών στόχων μας.

Ευχαριστεί θερμά τον πρόξενο της Ιταλίας στη Ρόδο κ. Νικόλαο Φαρμακίδη για την παρουσία του στην προβολή της ταινίας και την εν γένει υποστήριξη της δράσης μας, τον Βαγγέλη Ηλιάδη, Δ/ντή του Γυμνασίου-Λ.Τ. Χάλκης «Σωκράτης Φανουράκης», ο οποίος ήταν διαμεσολαβητής στην αρχική γνωριμία και συνδετικός κρίκος με τον κ. GiacomoMartini, την εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας Θεώνη Χαντζιάρα για την φροντισμένη επικοινωνία και αλληλογραφία που είχε με τον προσκεκλημένο μας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος, τον Πρόεδρο του ΠΤΔΕ του Πανεπιστήμιου Αιγαίου Αλιβίζο (Λοΐζο) Σοφό για την παραχώρηση του Εργαστηρίου, καθώς  και για την παρουσία του και την ουσιαστική συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια της δράσης, την εκπαιδευτικό Ιταλικής Γλώσσας και μεταφράστρια Γεωργία Χαϊδεμενοπούλου που μαζί με τον συντονιστή του κινηματογραφικού εργαστηρίου του Ιδρύματος Σταματίου Γιώργο Τζεδάκη ανέλαβαν να μας διερμηνεύσουν τις κινηματογραφικές γνώσεις του προσκεκλημένου μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλει ο Όμιλός μας,  στο Ίδρυμα Υποτροφιών Εμμ. & Μαίρης Σταματίου για την χορηγία του, στη Διεύθυνση του κινηματογράφου PALLAS για τη δωρεάν παραχώρηση της κινηματογραφικής αίθουσας προβολής, καθώς επίσης και στους χορηγούς επικοινωνίας.

Τέλος, ενημερώνουμε πως η επόμενη δράση του Ομίλου μας είναι προγραμματισμένη για τις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2019 με διήμερο κινηματογραφικών προβολών στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου με θέμα «Από το βιβλίο στην οθόνη». Προσεχώς θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα και η αφίσα.