«Μέσα στο Σεπτέμβριο θα δοθεί στη δημοσιότητα μια μεγάλη σύμβαση που θα αφορά πολλούς τομείς  την καθαριότητα το πράσινο και τα σχολεία».

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων μιλώντας σήμερα στον Sky ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στράτος Καρίκης.

«Μετά θα πάμε  σε προσωρινή λύση για την καθαριότητα μέχρι να προχωρήσει ο διαγωνισμός», εξήγησε ο αντιδήμαρχος.

Σε ερώτηση για την κατάργηση των συμβάσεων που είχαν συναφθεί για την καθαριότητα στους πρώην δήμους του νησιού  θέμα που θα συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή ο κ.Καρίκης δήλωσε:

«Αυτό θα γίνει γιατί λήγουν οι συμβάσεις.  Θα προχωρήσουμε στο μεσοδιάστημα,  σε διαδικασία για να αναλάβουν κάποιες άλλες εταιρείες. Θα πάμε δηλαδή σε μια ενδιάμεση λύση».

Η συνεδρίαση των παρατάξεων που έχουν την πλειοψηφία

Αναφορά έγινε και στη συνεδρίαση των παρατάξεων του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη και του κ. Στράτου Καρίκη που έχουν την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο που διεξήχθη και σε υψηλούς τόνους.

Όπως είπε ο κ. Καρίκης φαίνεται να υπάρχει θέμα με την επικοινωνία καθώς δεν προβάλλεται όπως θα έπρεπε από τη δημοτική αρχή το  έργο που γίνεται.

«Ακόμη και όσοι διαμαρτύρονται έθεσαν όλα τα θέματα στο δήμαρχο . Αυτό δείχνει την ενότητα της δημοτικής αρχής. Ετέθη το  θέμα της επικοινωνίας για το έργο της δημοτικής αρχής και δεν βγαίνει προς τα έξω. Δεν μπορεί να εγκρίνονται από την Οικονομική Επιτροπή τόσα έργα στα χωριά   να μην δημοσιοποιούνται και να βλέπουμε ανακοινώσεις  για μηδενικό έργο», είπε.

«Η δημοτική αρχή χαράσσει πολιτική και στο θέμα του τουρισμού . Η επικοινωνία πρέπει να αλλάξει σε καθημερινή βάση .Δώσαμε έμφαση στο να κάνουμε έργο και όχι στην προβολή αυτού. Και βγαίνει η αντιπολίτευση και μας κατηγορεί για μηδέν έργο επειδή ο τομέας της καθαριότητας δεν πήγε καλά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα», είπε ο κ. Καρίκης.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας τόνισε πως θα πρέπει ένα άτομο μπορεί και από τους δημοσιογράφους που απασχολεί ο Δήμος να αναλάβει το θέμα της επικοινωνιακής πολιτικής.

Στη συνεδρίαση της πλειοψηφίας ετέθη και το θέμα των αυθαιρεσιών στις παραλίες.

«Αποφασίσαμε να εξαντλήσει ο Δήμος κάθε αρμοδιότητα που έχει για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο», είπε ο κ. Καρίκης.

Σε ερώτηση αν ο κ. Καμπουράκης δήλωσε αν για να γίνει η   Ρόδος Μύκονος πρέπει να γίνουν οι επενδύσεις στη Γλύστρα ο κ. Καρίκης τόνισε:

«Ο δήμαρχος δεν είπε αυτό αλλά αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνει άνοιγμα στη θάλασσα. Η Ρόδος δεν έχει ανάγκη να γίνει Μύκονος. Το κράτος όμως πρέπει να καθορίσει τους όρους ώστε να υπάρχει ισορροπία .  Και άνοιγμα στη θάλασσα  αλλά και πρόσβαση των πολιτών στις ακτές».

 

 636 total views,  2 views today