Ξαναρχίζουν οι απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία από αύριο 15 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνεννόηση με τις βρετανικές Αρχές κι έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής των ειδικών.

Όσον αφορά στη Σουηδία, μια χώρα που βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής διεθνώς για την ατυχή της διαχείριση στην κρίση του κοροναϊού, προς το παρόν δεν προβλέπεται άνοιγμα των συνόρων. Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα αξιολογούνται συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και η απόφαση θα ληφθεί ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ωστόσο παρά το ότι βρισκόμαστε μόλις λίγα 24ωρα πριν το άνοιγμα από τη Βρετανία, σοκ και απογοήτευση έχει προκαλέσει στην Ένωση Τουριστικών Γραφείων της Σκωτίας, η απόφαση της TUI να ακυρώσει όλες τις πτήσεις τσάρτερ από το Αμπερντήν της Σκωτίας για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Στις πτήσεις αυτές περιλαμβάνεται και η Ρόδος, αλλά και άλλοι δημοφιλής προορισμοί, οι οποίες ακυρώνονται μέχρι τον Οκτώβριο.

Η πρόεδρος της Ένωσης είπε ότι η απόφαση αυτή είναι άσχημη για τους ταξιδιώτες από τη Σκωτία αλλά και τους τουριστικούς πράκτορες της χώρας ενώ υπάρχει πολύ μεγάλη αβεβαιότητα για το πότε θα μπορούν να ταξιδεύουν οι άνθρωποι από τη Σκωτία και σε ποιους προορισμούς.

Σε αντίθεση με την TUI Σκωτίας, η TUI Αγγλίας διευρύνει από τις 25 Ιουλίου το πρόγραμμά της προς ελληνικούς προορισμούς, ενώ παράλληλα προσφέρει επιπλέον κάλυψη για κρούσματα Covid-19, που θα χρησιμοποιηθεί μαζί με την κανονική ταξιδιωτική ασφάλιση για όλους τους πελάτες της που θα έχουν κάνει κράτηση από τις 11 Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Το χρονοδιάγραμμα, ανά περιφέρεια, για το "Εξοικονομώ-Αυτονομώ"

Η TUI δήλωσε ότι σκοπεύει επίσης να προσθέσει και άλλους δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς τους επόμενους μήνες, ανάλογα με την άρση των περιορισμών σε κάθε χώρα.

Οι Βρετανοί τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα και μέσω ενδιάμεσου σταθμού και από αύριο Τετάρτη με απευθείας πτήσεις, τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στο Sky News, αποκαλύπτοντας  ότι μέχρι την επόμενη Παρασκευή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταγραφής των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις κρουαζιέρες στο ελληνικό νομικό σύστημα κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές για τη χώρα μας.

Όπως έγινε γνωστό τρεις εταιρείες έχουν εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία τους να ξεκινήσουν τις κρουαζιέρες.

 2,272 total views,  2 views today