Προχωρούν οι διαδικασίες για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του Κτηματολογίου στους χώρους του παλιού νοσοκομείου.

Σε αυτές αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στον Sky ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Περίδης. Αυτό που θα καθορίσει τις εξελίξεις είναι η ΚΥΑ που θα σταλεί στη Ρόδο όπως εκτιμάται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Μετά θα πρέπει να ξεκινήσει η μεταφορά στο παλιό νοσοκομείο αρχικά του εξοπλισμού και των  τόμων. Μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά των τομών θα  ξεκινήσει  η  παραλαβή των πράξεων όπως εξήγησε ο κ. Περίδης.

«Στο Κτηματολόγιο έχει γίνει η απογραφή των τόμων  των φακέλων και  των εγγράφων. Αναμέναμε στις αρχές του μήνα την  έκδοση ΚΥΑ για την παραχώρηση  του χώρου από το υπουργείο Υγείας στο Δήμο και εν συνεχεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης.  Επειδή έγιναν παρατηρήσεις έχει σταλεί στο υπουργείο για διόρθωση . Και εκεί έχει προχωρήσει η διαδικασία .Πιθανολογούμε πως μέχρι τέλος της εβδομάδας θα την έχουμε στη Ρόδο . Μετά θα πρέπει να ξεκινήσει η μεταφορά στο παλιό νοσοκομείο αρχικά του εξοπλισμού και των  τόμων. Μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά των τομών θα λειτουργήσει η παραλαβή των πράξεων και η εγκατάσταση στο παλιό νοσοκομείο», δήλωσε ο κ. Περίδης.

Το μόνο που μένει είναι να μεταφερθεί ο εξοπλισμός και οι τόμοι.  Τα πάντα έχουν γίνει σε ότι αφορά το χώρο. Το ζήτημα είναι η ταχύτητα στη μεταφορά. Όλα όμως εξαρτώνται από την ΚΥΑ.

Σημειώνεται πως με απόφαση του αρμοδίου υπουργού η λειτουργία του Κτηματολογίου έχει ανασταλεί μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Σε ερώτηση για το πως εξυπηρετούνται τώρα οι πολίτες ο κ. Περίδης τόνισε πως δεν λαμβάνονται υπόψη οι βεβαιώσεις που προσκομίζονταν.

“Εμείς κάναμε παρέμβαση για να μην σταματήσει η συναλλακτική ζωή. Στελέχη του υπουργείου άλλαξαν την τροπολογία που κάναμε εμείς με συνέπεια να μπλοκάρει η διαδικασία αφού τίποτε δεν προχωρά”, είπε.

 2,194 total views,  5 views today