Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Κανταρζής με επιστολή του ζητά εξηγήσεις για την, όπως αναφέρει, δεύτερη φορά που δεν περιλαμβάνεται προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο το ζήτημα με την επέκταση των Κέντρων Υποδοχής προσφύγων σε Κω και Λέρο.

Μάλιστα υπογραμμίζει πως περιφερειακοί σύμβουλοι δεν τόλμησαν να ορθώσουν το ανάστημά τους για να μην «τσαλακώσουν» τις ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ!

Το κείμενο του Νίκου Κανταρζή προς το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου:

Κα Πρόεδρε

Για 2η φορά σε διάστημα ενός μήνα εσείς  και η παράταξή σας απαξιώνετε επιδεικτικά τις τοπικές κοινωνίες και τις Δημοτικές Αρχές των νησιών της Κω και της Λέρου!

Για 2η φορά αρνείστε να συμπεριλάβετε ως θέμα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, την απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να επεκτείνει τα Κέντρα Υποδοχής προσφύγων και μεταναστών σε Κω και Λέρο , δημιουργώντας έτσι τεράστιες δομές και ξοδεύοντας δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ σε νησιά που ήδη σηκώνουν δυσανάλογα το βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος , πληρώνοντας ακριβά το τίμημα της αδιαφορίας που επέδειξε και η Περιφέρεια.

Για άλλη μια φορά η Περιφερειακή αρχή , ακόμα και οι σύμβουλοι των νησιών που σηκώνουν το βάρος , δηλαδή της Κω και της Λέρου , δεν τόλμησαν να ορθώσουν το ανάστημά τους στην άρνηση του Περιφερειάρχη να υποστηρίξει ως οφείλει τις αποφάσεις των εκλεγμένων φορέων της τοπικής κοινωνίας , προφανώς για να μην «τσαλακώσουν» τις ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ!

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η επέκταση των δύο ΚΥΤ δεν έχει  λογική , ούτε είναι αναγκαία  σύμφωνα με τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων.

Φαίνεται όμως ότι η Κυβέρνηση , αλλά και οι παρατρεχάμενοι και προσκολλημένοι σε αυτήν θεσμικοί φορείς, έχουν αποφασίσει να μετατρέψουν τα δύο νησιά της Περιφέρειάς μας σε Κέντρα Υποδοχής «τύπου Μόρια» με μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από το σύνολο της χώρας.

Γι’ αυτό κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται!!

Ο δε Περιφερειάρχης θα πρέπει να απολογηθεί για την στάση του αυτή και στους Δημάρχους των δύο νησιών , ιδιαίτερα όμως στις τοπικές τους κοινωνίες που στις πρόσφατες εκλογές τον τίμησαν με ένα πολύ ψηλό ποσοστό!

ΥΓ : Παρακαλώ να σταλεί στο σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σας ευχαριστώ, Νίκος Κανταρζής, Περιφερειακός Σύμβουλος

 636 total views,  2 views today