Ένα νέο κεφάλαιο όσον αφορά στον κορωνοϊό ανοίγει σήμερα στη χώρα μας, καθώς οι πρώτοι εμβολιασμοί άρχισαν στις 13:00 το μεσημέρι.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στον «Ευαγγελισμό», όπου μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος εμβολιάζονται πρώτοι, συμβολίζοντας και τις ομάδες που έχουν προτεραιότητα.

Εκτός από τον «Ευαγγελισμό» στη μάχη των εμβολιασμών ρίχνονται τέσσερα ακόμα νοσοκομεία της Αττικής.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα εμβολιαστεί στο νοσοκομείο «Αττικόν», μαζί με τον επικεφαλής της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα.

Επιλογή η οποία έχει επίσης τον δικό της συμβολισμό αφού το «Αττικόν» είναι η «έδρα» του καθηγητή Τσιόδρα, ένα πρόσωπο που ταυτίστηκε με τον ελληνικό αγώνα κατά της νόσου από την εμφάνιση του «ασθενούς 0» στη χώρα, ενώ για την πλειοψηφία των πολιτών της παραμένει ιδιαίτερα αγαπητό.

Live εικόνα από την ΕΡΤ:

Εμβολιασμοί θα γίνουν εκτός από τον «Ευαγγελισμό» και το «Αττικόν», και στα νοσοκομεία «Σωτηρία», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο».

Δήλωση της προέδρου της Δημοκρατίας

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση που κατάφερε να μοιραστούν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου απέδειξε με τον τρόπο αυτό ότι είναι μία κοινότητα αλληλεγγύης. Το ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία μας θα πρέπει τώρα να υπηρετήσει και το πρόγραμμα εμβολιασμού. Αυτή τη φορά, δίπλα στην αγωνία μπορεί να χωρέσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να εμβολιαστούν όσο γίνεται περισσότεροι, για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να ανακτήσουμε την ελευθερίας μας, να μπορέσουμε πάλι να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας. Χρόνια πολλά σε όλους”, δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού εμβολιάστηκε.

 1,163 total views,  2 views today