Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η απάντηση του Λιμενικού Ταμείου (διπολική) στην καταγγελία του πρώην δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου για το μηχάνημα κοπής ξύλων του τελευταίου καραβομαραγκού Μ. Χατζηνικολάου. Παραμένουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα κι εξάγονται αβίαστα συμπεράσματα.

Όλα λοιπόν τα έκανε ο Χατζηδιάκος. «Η μελέτη του έργου έγινε στη θητεία του κ. Χατζηδιάκου. Η ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης με συγκεκριμένες προδιαγραφές έγινε στη θητεία του κ. Χατζηδιάκου. Η ανάθεση του έργου στον εργολάβο που προχώρησε και στην κατεδάφιση της «παράγκας» του Ροδίτη καραβομαραγκού Μιχαήλ Χατζηνικολάου, έγινε στη θητεία του κ. Χατζηδιάκου» αναφέρει το Λιμενικό Ταμείο. Βεβαίως καμία απάντηση επί της ουσίας για το περίφημο ιστορικό μηχάνημα (καταρράκτης) και πως βρέθηκε στα χέρια του εμπόρου ως σκραπτ.

Όπως επίσης, το ποιος έδωσε εντολή να το ξηλώσουν από το εργαστήριο, αν κάποιος το πούλησε κλπ, καθώς όπως αναφέρει και η θυγατέρα του (Μένη Χατζηνικολάου) το μηχάνημα ανήκει στο Δήμο Ρόδου.

Βεβαίως από το Λιμενικό Ταμείο, λησμονείται το σημαντικότερο στοιχείο: Το εργαστήριο -παράγκα γκρεμίστηκε τώρα, δηλαδή επί θητείας του κ. Καμπουράκη και η παρούσα δημοτική αρχή είχε την υποχρέωση να διασώσει το μηχάνημα. Γι’ αυτό, σιγή!

Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα.

Και πάμε στα συμπεράσματα. Όλα λοιπόν για το έργο που ξεκίνησε και θ’ αλλάξει καταλυτικά την εικόνα της περιοχής (Κόβα – Ακαντιάς) με την επέκταση του ξυλοπεζόδρομου, τα έκανε ο Χατζηδιάκος. Ας το θυμούνται όταν φτάσει η ώρα.

Γιατί αν επιχειρήσουν να το καρπωθούν θα μιλάμε για “θεωρίες συνομωσίας”. Κι αν δεν χαρακτηριστούν ως προσωπικότητες που υποφέρουν από τάσεις διπολικής διαταραχής, τότε θα είναι άλλη μια απόπειρα πολιτικής εξαπάτησης.

Ας σταθούν λοιπόν μπροστά στον καθρέφτη.

Αυτό που «λάμπει», δε θα είναι δικό τους.

 1,151 total views,  2 views today