Παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά πραγματοποιήθηκε το πρωί  άσκηση ετοιμότητας για τσουνάμι στην Κω.
Η άσκηση έγινε στο πλαίσιο του έργου «Tsunami Last Mile» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τι προέβλεπε το σενάριο της άσκησης

Το σενάριο προέβλεπε σεισμό και στην συνέχεια προειδοποίηση για τσουνάμι, μέσω των πινακίδων έγκαιρης προειδοποίησης που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στο νησί.

Στην άσκηση συμμετείχαν μαθητές από δημοτικά σχολεία και από το Ιπποκράτειο Λύκειο της Κω και στην διάρκεια της καταγράφηκαν τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν, με τον αξιολογητή Ανδρέα Αντωνάκο από την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να δηλώνει ότι καταγράφηκαν όλα τα ζητήματα και θα γίνει η έκθεση έτσι ώστε να επιλυθούν.

O γ.γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς, σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης επεσήμανε ότι γι’ αυτό το λόγο γίνονται αυτές οι ασκήσεις, ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα, αλλά και για να μην υπάρχει φόβος στους κατοίκους και στα παιδιά, που πρέπει να είναι ενημερωμένα και να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Οι υπεύθυνοι της  Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας  τονίζουν ότι θα δρομολογηθεί η αντιμετώπισή των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της άσκησης.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 140 total views,  2 views today