Στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για να μπλοκάρει τις προσλήψεις στη  ΔΕΗ προχωρά η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της  Ρόδου.

Όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος στόχος είναι να μην γίνουν οι προσλήψεις προσωπικού μέχρι να   δοθεί η βαρύτητα που πρέπει στο κριτήριο της εντοπιότητας. Στην σχετική προκήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα το κριτήριο αυτό λαμβάνει μόνο 50 μόρια, γεγονός που σημαίνει πως οι Ροδίτες, που θα θελήσουν να πιάσουν δουλειά στην επιχείρηση έχουν λίγες πιθανότητες  να το πετύχουν.

«Θα μπλοκάρουμε τη διαδικασία των προσλήψεων μέχρι η διοίκηση της ΔΕΗ να δώσει τη βαρύτητα που πρέπει στο κριτήριο της εντοπιότητας και να αρθεί η αδικία σε βάρος της περιοχής μας. Το κριτήριο της εντοπιότητας ήταν ρητή δέσμευση της ΔΕΗ  για την άρση των αντιδράσεων για την κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στη Νότια Ρόδο», τόνισε ο κ. Εγγλέζος.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου αναφέρθηκε και στον απολογισμό της φετινής τουριστικής περιόδου.

«Οι εργαζόμενοι δούλεψαν σε μια σεζόν για να εισπράξουν οι ξενοδόχοι σε μια σεζόν που ήταν ανέλπιστα καλή.   Για αυτούς ήταν πολύ  κοπιαστική η τουριστική περίοδος αφού δούλευαν πάρα πολλές ώρες και αρκετές φορές χωρίς να λαμβάνουν τα χρήματα για τις υπερωρίες τους», είπε ο κ. Εγγλέζος.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου τόνισε πως δεν έγιναν το καλοκαίρι αρκετές προσλήψεις  με συνέπεια να κληθούν λιγότεροι εργαζόμενοι σε κάθε μονάδα να σηκώσουν όλο το βάρος.

«Οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν γιατί δούλευαν δεκάωρα και δωδεκάωρα», είπε ο κ. Εγγλέζος.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου τόνισε πως σε  αρκετά ξενοδοχεία   δεν έγιναν οι απολύσεις και δεν τακτοποιήθηκαν οικονομικά οι εργαζόμενοι.

«Δεν έχουν λάβει τις απολύσεις οι εργαζόμενοι και δεν μπορούν να  μπουν στο ταμείο ανεργίας. Τις επόμενες ημέρες αντιπροσωπεία  του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων θα μεταβεί στην Επιθεώρηση Εργασίας. Πιστεύω πως μέσα στην εβδομάδα θα δοθεί λύση», τόνισε ο κ. Εγγλέζος.

Nα σημειωθεί πως χωρίς επίδομα ανεργίας θα μείνουν οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο στα ΚΑΕ στα τουριστικά γραφεία και τα ταξί.

“Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εργασία τους δεν χαρακτηρίζεται εποχική. Αυτή είναι η μόνη λύση που θα εξασφαλίσει επίδομα ανεργίας στους εργαζόμενους αυτούς”, είπε ο κ. Εγγλέζος.

 

 

 

 253 total views,  2 views today