Γράφει ο:

  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΜΕΝΤΟΣ

Μου λένε οι φίλοι μου . ¨Μην ασχολείσαι ρε Γιάννη αυτοί ξέρουν τι θα κάνουν. Το κάνουν κρυφά .

Να μη τους πάρουν είδηση.¨ Τα παραπάνω έχουν σχέση με τα όσα δεν συμβαίνουν στην αγαπημένη ομάδα των φιλάθλων τον ΑΣ Ρόδος.

Από την 1η Απριλίου αποφράδα ημέρα μιας και η Ρόδος υποβιβάστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα κανένα δελτίο τύπου και ίχνος συγνώμης δεν έχει βγει προς τους φιλάθλους , αλλά και ούτε μια ανακοίνωση για να ξεκαθαρίσουν ακόμα και στον εαυτό τους τις προθέσεις τους για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.

Κανένας σχεδιασμός. Το καράβι ακυβέρνητο μπήκε στο τρίγωνο των Βερμούδων και ….εξαφανίστηκε. Το μυστήριο με τις εξαφανίσεις εκει συνεχίζεται. Να γελάσουμε τώρα ή να κλάψουμε . Ιδού η απορία. Το απόλυτο τίποτα ακολουθεί πιστά τα χνάρια τους . Αυτά που εξαφάνισαν την ημέρα που με τις κινήσεις τους υποβίβασαν τα όνειρά μας . Τα λυπημένα χείλη των φιλάθλων δύσκολο να πιστέψουν ότι στα 50άχρονα η Ρόδος της καρδιάς μας αντί γενέθλια θα έκανε μνημόσυνο. Και αδυνατούν να μπουν στο τρυπάκι να πιστέψουν τα δεδομένα μέχρι σήμερα ελπίζοντας σε ένα θαύμα. Αυτό που θα διατηρήσει την ομάδα σε εθνική κατηγορία αν υπάρξουν φυσικά οι προυποθέσεις.

Αυτό όμως ήταν το ζητούμενο; Με βουντού να μείνει η Ρόδος στην Γ εθνική ; Ή θα ήταν το σωστό να παραμείνει αγωνιστικά μετά τα όσα ξοδεύτηκαν από την διοίκηση σε έμψυχο δυναμικό υλικό; Ποιος θα δώσει την πρέπουσα απάντηση σε αυτα τα ερωτηματικά; Δυσκολο να βρεθεί νους για να απαντήσει.

Εκεί που υπάρχει η λογική μπλέκεται και το συναίσθημα και κάνει ακόμα περισσότερο ποιο δύσκολα τα πράγματα. Τι άραγε θέλει να πει ο ποιητής ; Εδω που τα λέμε και τα γράφουμε είμαστε άξιοι της μοίρας μας . Διότι όταν πέρσι ξεκινούσε ο σχεδιασμός εκεί έπεσαν πάνω της κορακια να την κατασπαράξουν φορώντας τον μαδύα της κοκκινοσκουφίτσας. Και αυτό τελικά έγινε . Εκει που ήταν μαζί της στο τέλος πάλευαν για να την ρίξουν με πρόσχημα τι άλλο άραγε …το χρήμα .

Το κέρδος το παράνομο, το κέρδος που θα φέρει σε αυτούς πρόσκαιρη ευφορία και στους υπόλοιπους εμάς θλίψη και οργή. Κι τώρα τι κάνουμε . Σενάρια των σεναρίων κυκλοφορούν στην πιάτσα στο όριο του ράδιο αρβύλα. Τίποτα όμως επίσημο δεν έχει ανακοινωθεί για το αν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο στα ελάφια παρα μόνο εικασίες. Με λίγα λόγια τίθενται όλα εκτός πραγματικότητας στο χώρο της ζώνης του Λυκόφωτος. Εκεί που η αλήθεια με το ψέμα μπερδεύονται και είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει κανείς την αλήθεια. Εκεί είμαστε .

Σε αυτό το σημείο περιμένοντας και ελπίζοντας σε συνθήκες και ψεύδη. Και ο οπαδός συνεχίζει να τρώει το παραμυθάκι που του ρίξανε σαν σανό και στην ουσία είναι ψέκασμα στις αντιδράσεις του μαθαίνοντας τελικά ότι απλά αγοράζανε χρόνο για να κάνουν τα σχέδια τους να φαίνονται εξωπραγματικά .

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΜΕΝΤΟΣ

 770 total views,  4 views today