Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με ένταση και διάρκεια θα σημειώνονται σε όλα τα νησιά του νομού απο το βράδυ της Πρωτοχρονιάς έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου με διαλείμματα ανα διαστήματα.

Γράφει ο Γιάννης Μανωλάς

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται απο χαλαζοπτώσεις και ηλεκτρικές εκκενώσεις ιδιαίτερα την Πρωτοχρονιά. Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να εμφανιστούν και υδροστρόβιλοι στις θάλασσες μας.

Νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7-8 και τοπικά ακόμα και 9 μποφόρ θα επικρατήσουν και σε γή και σε θάλασσα απο το απόγευμα της 31ής Δεκεμβρίου έως το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς.

Στην συνέχεια θα εξασθενούν σταδιακά παραμένοντας ωστόσο στην περιοχή της Ρόδου το ενισχυμένο νοτιοανατολικό ρεύμα εντάσεως 5-6 μποφόρ έως και το πρωί της Τετάρτης 2 Ιανουαρίου.

Στην συνέχεια θα εξασθενήσουν στρεφόμενοι παράλληλα σε δυτικούς.

Νέα ενίσχυση προβλέπεται τα ξημερώματα της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου φτάνοντας ξανά τα 7-8 μποφόρ απο νοτιοανατολικές διευθύνσεις.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο την Πρωτοχρονιά φτάνοντας τους 13° με 15° βαθμούς ενώ απο το βράδυ της δεύτερης ημέρας του χρόνου θα σημειώσουν και πάλι πτώση και δεν αναμένεται να ξεπεράσουν για τις επόμενες μέρες πουθενά τους 8° με 10° βαθμούς ενώ στα ορεινά θα είναι ακόμα χαμηλότερες.

Να σημειώσουμε πως μετά απο επιλογή των μελών του Κυκλώνα Ρόδου αποφασιστήκε να δοθεί το όνομα “Αττάβυρος” στην συγκεκριμένη κακοκαιρία.

Σημειώνεται ακόμη πως για να πέσει χιόνι στην Αθήνα χρειάζεται χαμηλό βαρομετρικό στην Ρόδο. Κατά δεύτερον είναι μια σημαντική κακοκαιρία για τα Δωδεκάνησα οπότε η απόφαση για το όνομα ανήκει στους νησιώτες που επέλεξαν μέσα από ψηφοφορία το όνομα ΑΤΤΑΒΥΡΟΣ.

  • Ευχαριστούμε πολύ το Αστεροσκοπείο Αθηνών όμως δεν αποδεχόμαστε ούτε το “Ραφαήλ” ούτε την “Σοφία” τα οποία είναι πανέμορφα ονόματα για ανθρώπους οχι ομως για σημαντικές καιρικές μεταβολές.

 696 total views,  2 views today