Αυξάνονται επικίνδυνα οι παράτυποι μετανάστες στη Λέρο !

1102

Τη συνδρομή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ζήτησε σήμερα ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας με αφορμή τη δραματική αύξηση των παράτυπων μεταναστών στο νησί.

Η τελευταία «φουρνιά» των 44 ατόμων που περισυνελέγησαν από το Λιμενικό σήμερα τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Φαρμακονήσι ανέβασε τον αριθμό των φιλοξενουμένων σε 1075.

Αυτό ώθησε το δήμαρχο Λέρου να διαμαρτυρηθεί έντονα στον κ. Βίτσα καθώς φοβάται πως η κατάσταση θα ξεφύγει αν δεν ληφθούν μέτρα.

«Τηλεφώνησα σ τον κ. Βίτσα για να διαμαρτυρηθώ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Του ζήτησα να συνδράμει ώστε να αποσυμφορηθεί ο χώρος που διαθέτουμε για τη φιλοξενία των παράτυπων μεταναστών στη Λέρο. Με τους 44 που ήρθαν σήμερα ο αριθμός ανέβηκε επικίνδυνα», δήλωσε ο κ. Κόλλιας.

Να σημειωθεί πως για τη φιλοξενία των παράνομων μεταναστών στήθηκαν σκηνές εντός του hot spot της Λέρου.

Ο αριθμός των αλλοδαπών αντιστοιχεί στο 10% των κατοίκων του νησιού γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τη δημοτική αρχή.

«Υπάρχει ανησυχία και στις τάξεις των κατοίκων της Λέρου καθώς οι παράτυποι μετανάστες αυξάνονται επικίνδυνα», είπε ο δήμαρχος.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής διαβεβαίωσε το δήμαρχο Λέρου ότι την προσεχή Πέμπτη το αργότερο θα αναχωρήσουν από το νησί όσοι μετανάστες έχουν πιστοποιηθεί.