Αυξάνονται μέρα με την ημέρα οι νοσηλευόμενοι με covid-19 στο ΓΝΡ

535

Αυξάνεται ημέρα με την ημέρα οι αριθμός των συμπολιτών μας που σπεύδουν είτε στο νοσοκομείο ή στο Κέντρο Υγείας Ρόδου για να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου  για τον κορονοϊό. Αυξάνονται όμως και άνθρωποι που νοσούν από covid.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στο skyrodos.gr  ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ κ. Σάββας Καραταπάνης την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοιό  έκαναν ήδη 12.000 συμπολίτες μας.

Τάσεις ανόδου παρουσιάζει και ο αριθμός εκείνων που σπεύδουν να  κάνουν τώρα την πρώτη δόση του εμβολίου γεγονός που σημαίνει πως η έξαρση της νόσου ωθεί τους πολίτες ώστε να αφήσουν τις όποιες αμφιβολίες κατά μέρος και  να θωρακιστούν  υγειονομικά.

«Είναι παρήγορο το γεγονός ότι αυξάνονται οι εμβολιασμοί για την τρίτη δόση και κάποιοι κάνουν τώρα την πρώτη . Ωστόσο απαιτείται πολύ δουλειά καθώς ο κορονοϊός και οι παλαιές και νέες  μεταλλάξεις  του παραμένουν εδώ. Να τηρούν όλοι τα μέτρα και να αυξηθούν οι εμβολιασμοί», τόνισε ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ.

Ωστόσο  απαιτείται ακόμη δρόμος για να φθάσουμε στο ποσοστό του 75% και να δημιουργηθεί το τοίχος ανοσίας . Είναι όμως απαραίτητο να αυξηθούν οι εμβολιασμοί καθώς και στο νησί μας το σύστημα υγείας πιέζεται. Στο νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύονται με κορονοϊό 28 άτομα. Μέχρι πριν λίγες ημέρες νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο 25 άτομα με covid-19.

Επίσης με αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στη Ρόδο με covid ασθενής από νησί του νομού.