Λουκέτα σε πολλά καταστήματα της Μεσαιωνικής Πόλης μπαίνουν με το κλείσιμο της σεζόν, όπως δήλωσε στον sky ο Πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών Βασίλης Δοντάς.

Ο κ. Δοντάς σημείωσε ότι αρκετοί επιχειρηματίες μη μπορώντας ν’ ανταπεξέλθουν στα χρέη, παραδίδουν τα κλειδιά, αυξάνοντας τα ενοικιαστήρια και τα πωλητήρια ακόμη και στις κεντρικότερες οδούς εντός των τειχών.

Παράλληλα πρόσθεσε πως ήταν ευτύχημα ότι κατάφεραν να δουλέψουν τη φετινή σεζόν τα περισσότερα καταστήματα με αρκετά μειωμένη -σαφώς- την κίνηση και τον κόσμο διστακτικό να δαπανήσει λεφτά.

Ως προς τα ενοίκια, ο κ. Δοντάς υπογράμμισε ότι παρόλο που κάποιοι ιδιοκτήτες των ακινήτων “ρίχνουν νερό στο κρασί τους”, αντιλαμβανόμενοι την οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας, εξακολουθούν να υπάρχουν κι εκείνοι που συνεχίζουν να ζητάνε χιλιάδες ευρώ για…αέρα!

Σημείωσε τέλος ότι το Σωματείο περιμένει από την Κυβέρνηση να στηρίξει τις επιχειρήσεις δίνοντας περίοδο χάριτος στις επιταγές που τρέχουν, ώστε να καταφέρουν να επαναλειτουργήσουν και του χρόνου, αλλά και «ν’ ανοίξουν οι κάνουλες των Τραπεζών για ρευστότητα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

 1,241 total views,  2 views today