Έχουν προβάδισμα για την εκλογή τους αφού οι νέοι υποψήφιοι δεν ανακοινώνονται ακόμα επισήμως και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κάνουν επί ίσοις όροις την προεκλογική τους εκστρατεία

Αυτοδικαίως υποψήφιοι θα είναι στις εκλογές της 7 Ιουλίου όλοι οι νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τυπικά αποφάσισε η Επιτροπή Ψηφοδελτίων του κυβερνώντος κόμματος.

Τα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος εκτιμάται ότι θα εγκριθούν από την Κεντρική Επιτροπή το αργότερο έως το επόμενο Σαββατοκύριακο, με εξαίρεση προφανώς το ψηφοδέλτιο Επικρατείας που αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού.

Το γεγονός αυτό, πάντως, δίνει προβάδισμα στην εκλογή των νυν βουλευτών, καθώς τα νέα πρόσωπα δεν θα έχουν χρόνο επαρκή για αποτελεσματική προεκλογική εκστρατεία.

Τη στιγμή μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απόλυτη την ανάγκη νέων προσώπων, όχι μόνο για να αποστείλει μηνύματα ανανέωσης κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και προκειμένου να εμφανίσει, ανεξαρτήτως αποτελέσματος της κάλπης, μια σοβαρή Κοινοβουλευτική Ομάδα στο επόμενο Κοινοβούλιο.

Και αυτό τη στιγμή που, κατά γενική ομολογία, η νέα ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει ίδια φαινόμενα με την προηγούμενη, αφού εξελέγησαν και πρόσωπα αμφιβόλου κομματικότητας, που δεν είναι καθόλου σίγουρο κατά τη γνώμη μας ότι θα παραμείνουν σε αυτή καθόλη την πενταετία.

 198 total views,  2 views today