Περίεργη είναι η κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί τον τελευταίο  καιρό στο Δήμο Καρπάθου και όλα δείχνουν πως οδηγείται σε αδιέξοδο.

Η απόφαση της δημοτικής αρχής  να θέσει εκτός σχήματος όλους τους αντιδημάρχους, αλλά και τους προέδρους των επιχειρήσεων δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Φαίνεται πως όλα ξεκίνησαν από μια επιστολή που έστειλαν οι αντιδήμαρχοι στον δήμαρχο ο οποίος μάλλον θεώρησε πως δέχεται εκ των έσω αυτοδιοικητικά …πυρά.

Έτσι ζήτησε τις παραιτήσεις των αντιδημάρχων αλλά  και όλων  των προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων.

Οι αντιδήμαρχοι θεωρούν όμως, ότι οδηγήθηκαν  στην έξοδο γιατί «τόλμησαν» να θέσουν στο δήμαρχο ζητήματα που εκτίμησαν πως ήταν σημαντικά και τα ανέφεραν στην επιστολή τους.

Ωστόσο τώρα εγείρονται ερωτηματικά για το πώς θα καλυφθούν οι θέσεις που εκκενώθηκαν αλλά και με ποιο τρόπο το δημοτικό συμβούλιο στην ουσία χωρίς τους περισσότερους συμβούλους της πλειοψηφίας θα εγκρίνει τις αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την αυτοδιοίκηση ακόμη και οι αποφάσεις του εκάστοτε δημάρχου θα πρέπει να τυγχάνουν της έγκρισης του δημοτικού συμβουλίου.

Είναι δυνατό χωρίς τους περισσότερους συμβούλους της πλειοψηφίας να  εγκριθεί στη συνέχεια ο νέος προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2022;

Εκτός και αν η δημοτική αρχή θεωρεί πιο συνεργάσιμη… την αντιπολίτευση από την ίδια την παράταξη που την εξέλεξε για να μπορέσει να ασκήσει το έργο της…

Στην ανοικτή επιστολή του ο δήμαρχος προέβη σε σκληρούς χαρακτηρισμούς αφού  ανέφερε πως επιχειρείται πραξικόπημα στο δήμο του.

Πως θα διοικήσει όμως το Δήμο χωρίς σε πλήρη απαρτία την παράταξη του;

Στην επιστολή που  δημοσιοποίησε προσφάτως,  ο κ. Νισύριος ανέφερε τα ακόλουθα:

« Αν δεν παραιτηθούν, θα βγάλω ως Δήμαρχος απόφαση παύσης τους και αναίρεσης κάθε αρμοδιότητας που έχουν, όπως μου επιβάλλει ο Νόμος. Η δραστηριότητά τους δεν είναι συμβατή με την συνέχιση ανάληψης θέσεων ευθύνης. Με τη δημοσίευση της Απόφασης θα πρέπει αυτονοήτως να εγκαταλείψουν τα γραφεία που αυτή την στιγμή έχουν.
– Καλώ όλους τους πολίτες της Καρπάθου να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνω και κάνουμε αυτά τα χρόνια για να πάμε το Νησί μπροστά , να εκφράσουν την στήριξή τους με κάθε δημόσιο , δημοκρατικό τρόπο απομονώνοντας αυτό το κατ΄ ουσία πραξικόπημα που επιχειρείται».

 296 total views,  2 views today