Ανανέωση:

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 14:45  ο οδηγός ενός αυτοκινήτου στο λιμάνι της Ακαντιάς. Το όχημα έπεσε στη θάλασσα και ο οδηγός πνίγηκε. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και  μια γυναίκα η οποία σώθηκε.

Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε δύναμη του Λιμεναρχείου  Ρόδου και το ΕΚΑΒ . Ξεκίνησαν τις προσπάθειες για την ανάσυρση του σώματος του οδηγού από το αυτοκίνητο που ολοκληρώθηκαν πριν λίγο.

Ασθενοφόρο παρέλαβε τη σορό και τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο οδηγός του οχήματος ήταν επιχειρηματίας από την Κρήτη.

Από το  υπουργείο Ναυτιλίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Ακαντιά Ρόδου, με επιβαίνοντες μία 45χρονη αλλοδαπή και τον 62χρονο ημεδαπό οδηγό του.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου με δύο περιπολικά οχήματα καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν ότι η 45χρονη απεγκλωβίστηκε με ίδιες δυνάμεις και με τη βοήθεια περαστικών εξήλθε καλά στην υγεία της, ενώ παράλληλα στέλεχος του Λιμεναρχείου Ρόδου έπεσε στη θάλασσα προκειμένου να απεγκλωβίσει τον οδηγό από το Ι.Χ.Ε με αρνητικά αποτελέσματα λόγω του μεγάλου βάθους. Στη συνέχεια, ιδιώτης δύτης εντόπισε το Ι.Χ.Ε. όχημα σε βάθος περίπου 10m, απ’ όπου και ανέσυρε τον οδηγό χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο 62χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Το όχημα ανελκύθηκε από γερανοφόρο όχημα.

 

 132 total views,  2 views today