Με εντυπωσιακό αφιέρωμα 14 σελίδων, που φέρει τον τίτλο «Ρόδος, η γεύση του καλοκαιριού» («Rodi, ilgustodell’ estate»), κυκλοφορεί το τελευταίο τεύχος του μήνα Αυγούστου 2021 τού μηνιαίου ταξιδιωτικού περιοδικού «Bell’ Europa».

Το αφιέρωμα αποτελεί το πρώτο μιας σειράς δημοσιευμάτων για τη γαστρονομία του νησιού, που θα ακολουθήσουν και σε άλλα ιταλικά περιοδικά ποικίλης ύλης.

Τα εξαιρετικά για τη χώρα μας δημοσιεύματα είναι αποτέλεσμα ταξιδιού εξοικείωσης που διοργανώθηκε από την Υπηρεσία ΕΟΤ Ιταλίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου, με αφορμή την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα για το 2021.

Εκτός από τη Ρόδο, οι συντάκτες του περιοδικού επισκέφθηκαν και τη Χάλκη, με τη δημοσίευση του αντίστοιχου άρθρου να αναμένεται στο άμεσο μέλλον.

Στόχος του ταξιδιού εξοικείωσης ήταν να προβληθεί ένας αρκούντως δημοφιλής -στους Ιταλούς- καλοκαιρινός προορισμός από μία διαφορετική και λιγότερο γνωστή οπτική. Δηλαδή, αυτή των γαστρονομικών εμπειριών.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η δημοσιογράφος Vannina Patanè και ο φωτογράφος Massimo Ripani επισκέφθηκαν πολλά και διαφορετικά εστιατόρια και ταβέρνες, μίλησαν με τους ιδιοκτήτες τους, άκουσαν τις ιστορίες τους, δοκίμασαν πιάτα παραδοσιακά αλλά και μοντέρνα, φτιαγμένα με γνήσια τοπικά προϊόντα, ξεναγήθηκαν σε τοπικά οινοποιεία, στους τοπικούς γυναικείους συνεταιρισμούς, και τίμησαν με την παρουσία τους την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της ενδοχώρας του νησιού.

Το αφιέρωμα συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πλήθος χρηστικών πληροφοριών για τις αντίστοιχες περιοχές, που η Υπηρεσία ΕΟΤ Ιταλίας παρείχε στη συντακτική ομάδα του περιοδικού.

Μάλιστα, για το δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στον ελληνικό ΕΟΤ, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Τουρισμού.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 304 total views,  2 views today