Αύριο εκλέγουμε το νέο πρόεδρο και τη Δευτέρα κοινωνούμε το μήνυμα της αλλαγής όλοι μαζί!

264

«Το αίτημα για ριζική ανανέωση του πολιτικού σκηνικού ήταν τόσο βροντερό που έσπασε κάθε επετηρίδα του ιστορικότερου κόμματος της Μεταπολίτευσης. Το σίγουρο είναι πως το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, αρκεί να αποφύγουμε τις άγονες αντιπαραθέσεις, και να μπει στην άκρη η εσωκομματική διχόνοια»

Αυτό τονίζει με αφορμή την αυριανή εκλογική αναμέτρηση ανάμεσα στον κ. Νίκο Ανδρουλάκη και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου το  μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής κ. Βαίος Καλοπήτας.

«Αύριο,Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, εκλέγουμε τον νέο Πρόεδρο της Παράταξής μας επιβεβαιώνοντας το βροντερό αίτημα του κόσμο για Ανανέωση, Ενότητα και Πολιτική Αυτονομία της Παράταξης μας και τη Δευτέρα κοινωνούμε το μήνυμα της Αλλαγής, μαζί, παλεύοντας για ένα κόμμα ανοικτό, Δημοκρατικό», υπογραμμίζει.

Η ανακοίνωση του κ. Καλοπήτα είναι η ακόλουθη:

Λίγες ώρες απομένουν για την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας της 12ης Δεκεμβρίου, που θα αναδείξουν το νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Την προηγούμενη Κυριακή, την 5η Δεκεμβρίου, επετεύχθη ο πρώτος στόχος της εκλογικής διαδικασίας, αυτός της μαζικής συμμετοχής. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ επέστρεψαν και απέδειξαν πως το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο έχει σφυγμό αλλά παραμένει ένας ολοζώντανος πολιτικός οργανισμός ικανός να κινητοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου.

Όλοι, ανεξαιρέτως, οι υποψήφιοι συνέβαλαν στην επιστροφή ή και τη δημιουργία ενός ισχυρού δημοκρατικού ακροατηρίου και πρέπει για αυτόν τον λόγο τουλάχιστον να τους αποδώσουμε τα εύσημα. Η συμμετοχή όμως δεν ήταν το μοναδικό απαύγασμα της κομματικής αυτής διαδικασία.

Το αποτέλεσμα της κάλπης μετέδωσε και άλλα μηνύματα με κυρίαρχο αυτό της πολιτικής ανανέωσης ως κοινωνικό και λαϊκό αίτημα της βάσης του ΠΑΣΟΚ. Το αίτημα για ριζική ανανέωση του πολιτικού σκηνικού ήταν τόσο βροντερό που έσπασε κάθε επετηρίδα του ιστορικότερου κόμματος της Μεταπολίτευσης. Το σίγουρο είναι πως το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, αρκεί να αποφύγουμε τις άγονες αντιπαραθέσεις, και να μπει στην άκρη η εσωκομματική διχόνοια.

Η νίκη του πρώτου γύρου για τον Νίκο Ανδρουλάκη ήταν μονόδρομος για ένα πολιτικό φορέα ταλαιπωρημένο που επιζητεί την πολιτική του Αναγέννηση απέναντι στη συντήρηση, στις παγιωμένες αντιλήψεις και τους μηχανισμούς. Κύριος στόχος μας από εδώ και στο εξής είναι να σεβαστούμε την δυναμική των 270 χιλιάδων ανθρώπων που ψήφισαν Αλλαγή, που ψήφισαν γιατί πίστεψαν ξανά στα ιδεώδη και τις αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας, που τίμησαν την παρακαταθήκη της αείμνηστης Προέδρου μας Φώφης Γεννήματα.

Οι πρακτικές που πλήγωσαν τα μέλη και τους φίλους θα μείνουν στο περιθώριο. Είναι υποχρέωσή μας να εξατμίσουμε κάθε σταγόνα που πέφτει στο μύλο της εσωκομματικής εσωστρέφειας.Το ΠΑΣΟΚ έχει μόνο ένα δρόμο, αυτό της επιστροφής του.

Αύριο,Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, εκλέγουμε τον νέο Πρόεδρο της Παράταξής μας επιβεβαιώνοντας το βροντερό αίτημα του κόσμο για Ανανέωση, Ενότητα και Πολιτική Αυτονομία της Παράταξης μας. Τη Δευτέρα κοινωνούμε το μήνυμα της Αλλαγής, μαζί, παλεύοντας για ένα κόμμα ανοικτό, Δημοκρατικό, με εκλεγμένα όργανα, που θα λογοδοτεί απέναντι σε κάθε πολίτη,που θα ενώνει όλες τις γενιές του ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως θα καλωσορίζει κάθε δημοκράτη πολίτη που αναζητεί έναν φορέα προόδου, τομών και θετικών αλλαγών για την χώρα. Έναν φορέα πολιτικά αυτόνομο που θα αποτελέσει σπίτι για το μέρος της κοινωνίας που έχει χάσει την πίστη του στην πολιτική.

Βάιος Ν. Καλοπήτας

Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ & Κίνημα Αλλαγής