Ανανέωση:

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου θα καταθέσει, αύριο Tρίτη 12 Νοεμβρίου,   ο 46 χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του Γιάννη Ματθαίου το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου σε ερημικό σημείο κοντά στην κοινότητα ΄Εμπωνα.Ο 46χρονος προσήχθη σήμερα στην Ανακρίτρια με το δικηγόρο  κ. Δήμο Μουτάφη  όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι αύριο για να απολογηθεί. Αύριο θα είναι δυνατό πλέον να παραστεί στη διαδικασία ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Φώτης Χατζηδικάκος.

Ο 46χρονος δηλώνει τώρα μετανιωμένος γιατί ότι έκανε, δηλαδή για το γεγονός ότι έφθασε στο σημείο να αφαιρέσει τη ζωή ενός ανθρώπου για μια δόση ναρκωτικών.

Ο δράστης που από την αρχή  έχει ομολογήσει τα πάντα  στην ΕΛΑΣ οδηγήθηκε   στον Εισαγγελέα που του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Ωστόσο τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης  που διενέργησε ο ιατροδικαστής κ. Κοτρέτσος αποτυπώνουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε το αποτρόπαιο  έγκλημα.

Τρεις πυροβολισμοί εξ επαφής

Ο κ. Κοτρέτσος βρήκε στο σώμα του θύματος 4 σφαίρες από κυνηγετικό όπλο. Το χειρότερο είναι πως οι τρεις πυροβολισμοί ήταν εξ επαφής.  Ως εκ τούτου θύτης και θύμα εκείνη την ώρα  καυγάδιζαν., Ο δράστης σήκωσε την καραμπίνα και τον πυροβόλησε με μένος ευρισκόμενος πολύ κοντά του.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος επήλθε αμέσως. Δηλαδή το θύμα ακόμη και αν υπήρχε άνθρωπος στο σημείο που έγινε ο διαπληκτισμός δεν θα μπορούσε να σωθεί.

Απόλυτα ψύχραιμος μετά το φονικό

Με ψυχραιμία ο δράστης πήρε το όπλο του την έβαλε σε σακούλα και την πέταξε σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από το σημείο  όπου έγινε το έγκλημα.Δεν ήταν σε κατάσταση σοκ.

Με απόλυτη ψυχραιμία και προγραμματισμό αφού πέταξε το όπλο με το οποίο σκότωσε τον Γιάννη Ματθαίο φρόντισε να ξεφορτωθεί στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος, πιστεύοντας πως οι αστυνομικοί δεν θα έβρισκαν το παραμικρό.

Βράζουν τα χωριά

Σήμερα  μια ημέρα μετά το τραγικό συμβάν οι κοινότητες Εμπωνα Κρητηνίας βράζουν . Θέμα συζήτησης όπως είναι φυσικό αποτελούν οι λόγοι για τους οποίους ο 46χρονος  δολοφόνησε με τέτοιο τρόπο τον Γιάννη Ματθαίου.

Άλλοι υποστηρίζουν πως είχαν οικονομικές διαφορές. Κάποιοι λένε πως αιτία ήταν οι διαφορές στη διακίνηση ουσιών.

Το  χρονικό της δολοφονίας θα  φωτίσει ο ίδιος ο δράστης με τις καταθέσεις του από εδώ και στο εξής στις αρχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία  ο 46χρονος είχε παλαιότερα απασχολήσει για άλλη υπόθεση που αφορούσε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Τότε  είχε κριθεί ένοχος και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 5 ετών.

Η έρευνα της αστυνομίας έδειξε ότι είχε στην κατοχή του και άλλα όπλα και μάλιστα χωρίς άδεια.  Κατείχε επίσης:

•    -2- κυνηγετικά όπλα, χωρίς αδεία κατοχής
•    πτυσσόμενη ράβδος (γκλόπ)
•    -2- αστεράκια (τύπου νίτζα)
•    τσεκούρι με ξύλινη λαβή μήκους 41 εκατοστά
•    ξύλινη χειρολαβή με ενσωματωμένη σ’ αυτή μεταλλική λάμα μήκους 20
εκατοστά
•    -43- φυσίγγια κυνηγετικού όπλου διαφόρων διαμετρημάτων

 

 318 total views,  2 views today