Αύριο το μεσημέρι θα οδηγηθούν ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας Ρόδου οι δύο κατηγορούμενοι για κατασκοπεία εις βάρος της χώρας μας.

Ο 52χρονος μάγειρας/ναυτικός που μεταφέρθηκε χθες τα ξημερώματα στη Ρόδο από το χωριό του όπου και συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής (στην Κομοτηνή) και οδηγήθηκε ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας, όπου έλαβε προθεσμία ν’ απολογηθεί αύριο στις 2 το μεσημέρι, ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσει και ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο. Ο τελευταίος θα έχει τελικά συνήγορο από την Κομοτηνή.

Όπως έγραψε από χθες ο sky, οι δύο συγκατηγορούμενοι κρατούνται χωριστά. Ο μεν ναυτικός στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου, ο δε γραμματέας στο Α.Τ. Ρόδου, στην πόλη.

Ο ναυτικός αρνείται τώρα τα πάντα. Όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται για κατασκοπεία, δια του συνηγόρου του Στέλιου Αλεξανδρή, επικαλούμενος ότι “είναι ράδιο αρβύλα όλες αυτές οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, ότι τα έκανε για τη μητέρα πατρίδα, την Τουρκία”. Μάλιστα δια του συνηγόρου του, ισχυρίζεται τώρα ότι προσπάθησε να τον παγιδεύσει ο γραμματέας του προξενείου, με τον οποίο γνωρίστηκαν μέσω μιας κοινής φίλης συγχωριανής τους από την Κομοτηνή.

Ο κ. Αλεξανδρής δήλωσε μεταξύ άλλων στον sky ότι:

“Αυτός ο άνθρωπος, 30 χρόνια ναυτικός και οικογενειάρχης, 52 ετών πατέρας ενός παιδιού, είναι αθώος. Φοβόμαστε πολύ λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας με την Τουρκία, μη θεωρηθεί ένοχος πριν από τη δίκη. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο μέσα στη δικογραφία που να τον εμπλέκει και δεν είχε καμία κοινωνική συναναστροφή με τον συγκατηγορούμενό του”.

Υπενθυμίζεται ότι ο 52χρονος είχε αναφέρει στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς ότι ο γραμματέας του ζητούσε εκτός από τις θέσεις και τα διακριτικά των πολεμικών πλοίων, να του αναφέρει πόσους φαντάρους μεταφέρουν κάθε φορά με το πλοίο στο Καστελλόριζο. Τώρα διαψεύδει κάθε επικοινωνία που φέρεται να είχε μαζί του, ενώ αρχικά φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι σε δύο ταξίδια στο Καστελλόριζο μετέφερε στον γραμματέα τις πληροφορίες για τις θέσεις των πλοίων κλπ.

Οι δύο κατηγορούμενοι κατηγορούνται για υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού κατ’ εξακολούθηση, για παραβίαση μυστικών πολιτείας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με ενιαίο σκοπό, χρήση για διαβίβαση του κρατικού απορρήτου σε άλλον με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους.

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου θα έχει δικηγόρο από την Κομοτηνή, ενώ έχει αιτηθεί να του επιστραφούν το κινητό τηλέφωνο και ο laptop που κατασχέθηκαν στο σπίτι του, επικαλούμενος ότι είναι του προξενείου.

 

 1,257 total views,  2 views today