Ανανέωση:

«Το δικό μας όραμα είναι να δώσουμε στη Χάλκη μας μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη ταυτότητα. Την ταυτότητα ενός νησιού που θα γίνει πόλος έλξης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Ενός μικρού, ήσυχου και πανέμορφου τόπου, που η ανάδειξη της φυσικής του ομορφιάς, η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και η αξιοποίηση των αγνών και  ποιοτικών προϊόντων του θα του δώσει τη δυναμική να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη την υφήλιο».

Αυτό υπογραμμίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Χάλκης κ. Άγγελος Φραγκάκης που με σύνθημα «Με αγάπη και όραμα», διεξάγει τον αγώνα με στόχο τη νίκη στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Φραγκάκης παράλληλα με ανακοίνωση του αναφέρεται και στις προτεραιότητες που θέτει για το νησί του.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ο κ. Φραγκάκης αναφέρει τα ακόλουθα:

Κάθε κάτοικος και κάθε επισκέπτης μπορεί να διαπιστώσει ότι όλοι οι Δήμαρχοι του νησιού μας, τα τελευταία σαράντα χρόνια,έχουν προσφέρειπάρα πολλά στην ανάπτυξή του, με βάση πάντα τη δική τους προσωπικότητα και τον δικό τουςσχεδιασμό.

Το δικό μας όραμα είναι να δώσουμε στη Χάλκη μας μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη ταυτότητα. Την ταυτότητα ενός νησιού που θα γίνει πόλος έλξης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Ενός μικρού, ήσυχου και πανέμορφου τόπου, που η ανάδειξη της φυσικής του ομορφιάς, η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και η αξιοποίηση των αγνών και  ποιοτικών προϊόντων του θα του δώσει τη δυναμική να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη την υφήλιο.

Θα προσπαθήσουμε, με μοναδικό πάντα γνώμονα την αγάπη μας για τη Χάλκη, να της δώσουμε την οντότητα που της αξίζει και της αναλογεί στον παγκόσμιο χάρτη. Με την επιλογή μιας ικανής ομάδας έντιμων συνεργατών,που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο νησίκαι ξέρουν καλά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, αλλά γνωρίζουν παράλληλα και τις τεράστιες  δυνατότητές  του, και σε συνεργασία με τους Χαλκίτεςπου ζουν και δραστηριοποιούνταιανά τον κόσμο, μπορούμε να υλοποιήσουμε κάθε στόχομας, από τους πιο μικρούς μέχρι τους πιο μεγάλους.

Με υψηλές προσδοκίες και κατάλληλο στρατηγικό σχεδιασμό θα  αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσογια την απορρόφηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, την αποδοτικότερη αξιοποίηση των εθνικών πόρων και την επένδυση σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας. Έτσι ώστε η Χάλκη να γίνει το πρότυπο, που θα αναπτύξει καινοτόμες πρακτικές και θα εφαρμόσει πρωτοποριακές πρωτοβουλίες, προσκομίζοντας τόσο στον τόπο όσο και στους πολίτες τηςανυπολόγιστα οφέλη. Γιατί όλοι ανεξαιρέτως, από τον ψαρά και τον βοσκό μέχρι τον επιχειρηματία, θέλουν την ανάπτυξη αυτού του τόπου, που θα φέρει παράλληλα και τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, όπως το δικαιούνται και αξίζουν να  το απολαμβάνουν.

Έχουμε καθορίσει τόσο τις άμεσες όσο και τιςμεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προτεραιότητές μας. Κατευθυντήρια επιλογή μας είναι η οργάνωση του Δήμου. Με την αναγκαία στελέχωση και επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού του θέλουμε να επιτύχουμε τόσο την παροχή καλύτερωνυπηρεσιών προς τους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού, όσο και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και των σχέσεων Δήμου – Δημότη. Σ’ αυτό το πλαίσιο οδηγός των όποιων ενεργειών μας θα είναι η  εξωστρέφεια, η συνεργασία, η διεκδίκηση και κυρίως η ευρύτερη συμμετοχή των δημοτών στα κοινά.Η διαφάνεια, η νομιμότητα και η χρηστή διοίκηση είναι οι αρχές που θα ορίσουν, θα οδηγήσουν και θα διαμορφώσουν τελικά τη συμπεριφορά μας.

Η κύρια πηγή βιοπορισμού των κατοίκων, όπως όλοι ξέρουμε, είναι ο τουρισμός. Η επιδίωξη μας λοιπόν είναι ο ποιοτικόςτουρισμός, που θα δώσει  οικονομική ώθηση στον πληθυσμό, αλλά πάντα θα βασίζεται στην προστασία και τον σεβασμό του υπέροχου φυσικού τοπίου της Χάλκης, αξιοποιώντας τα τρία  μεγάλα πλεονεκτήματα που διαθέτει. Τη φυσική ομορφιά της, τη γεωγραφική της θέση (είναι το πλησιέστερο νησί στη Ρόδο) και το εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό της.

Με άμεση προτεραιότητα θα προσπαθήσουμε να δρομολογήσουμε τα αυτονόητα:

 • Τη χρήση των εργαλείων της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, με σκοπό τόσο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, όσο και τη διαρκή αξιολόγησητου έργου του Δήμου με βάση μετρήσιμους δείκτες απόδοσης.
 • Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των τεχνικών υποδομών, που θα ανταποκρίνονται στην οικιστική και πληθυσμιακή ανάπτυξη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού.
 • Την υλοποίηση του πολεοδομικού σχεδιασμού μεβάση τη συντήρηση, διαφύλαξη και αναβάθμιση του θαυμάσιου αρχιτεκτονικά δομημένου φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος, το οποίο χαρακτηρίζει την ιστορία του νησιού.
 • Την καλύτερη και ορθολογικότερη διαμόρφωση του κεντρικού λιμανιού.
 • Την ολοκλήρωση του βιολογικού και την αναβάθμισή του.
 • Τη βιώσιμη διαχείριση των σκουπιδιών.
 • Την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται πραγματικά στις ανάγκες των πολιτών.
 • Τη συντήρηση, ανάδειξη και προβολή του ιδιαίτερου και αναλλοίωτου φυσικού περιβάλλοντος και των σημαντικών θρησκευτικών μνημείων με σκοπό την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών ποιοτικού τουρισμού(περιπατητικός , θρησκευτικός , αλιευτικός , καταδυτικός ) .
 • Την εκμετάλλευση του ευνοϊκού φυσικού περιβάλλοντος για την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ήλιος, αέρας και νερό), που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην πλήρη αυτονομία του νησιού.
 • Την ανάδειξη και αξιοποίηση, με στόχο την αναβίωση και κατοίκηση, δυο άκρως συναισθηματικών και ιστορικών τόπων της Χάλκης, του Χωριού και της Αλιμιάς.
 • Τη δημιουργία AθλητικούKέντρου με γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις, beachsoccer, και beachvolley. Τη διοργάνωση τουρνουά αθλητικών δραστηριοτήτων εθνικού και διεθνούς επιπέδου, με σκοπό την προσέλκυση πολλών αθλητών και αθλητικών σωματείων κατά τη διάρκεια, κυρίως, της χαμηλής τουριστικής περιόδου.
 • Την αμέριστη συνδρομή του Δήμου στο έργο των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων για την καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών με τη χρήση των νέων τεχνολογιών σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα.
 • Την καθολική στήριξη στους ντόπιους παραγωγούς για την παραγωγή, τυποποίηση και εκμετάλλευση των άφθονων τοπικών,αγνών καιποιοτικών προϊόντων καθώς και  την προβολή και προώθηση της γαστρονομικής παράδοσης του νησιού με τα ιδιαίτερα και μοναδικά εδέσματά του.
 • Την αναβίωση ξεχασμένων εθίμων της πολιτιστικής μας παράδοσης, τα οποία θα προσελκύουν τόσο τους Χαλκίτες και τους Δωδεκανήσιους, όσο και τους συμπατριώτες μας που ζουν στις άλλες ηπείρους.

Η πρόθεση μαςείναινα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε να σταματήσει η πληθυσμιακή συρρίκνωση του νησιού και  να μπορέσει να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του ένας μεγάλος αριθμός Χαλκιτών με τις οικογένειές τους.  Αυτό θα γίνει με συγκεκριμένα κοινωνικά και οικονομικά κίνητρα, που θα προκύψουν από την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, που θα ενισχύσουν τηντοπική κοινωνία και θα βελτιώσουν τηνκαθημερινή ζωή των κατοίκων του νησιού.

Αγαπητοί συμπατριώτες, φίλες και φίλοι μου,

Ήρθε η ώρα όσα οραματίζομαι για το νησί μου να παλέψω για να γίνουν πράξη. Έχω αποδείξει, όπως όλοι ξέρετε, μέσα από την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή ότι μπορώ και υλοποιώ κάθε μου στόχο.Το ίδιο θα κάνω και τώρα με γνώση, επιμονή, μεθοδικότητα και συνέπεια.

Στην προσπάθεια αυτή σας θέλω ΟΛΟΥΣ δίπλα μου. Πρέπει να προχωρήσουμε με συνεργασία, σεβασμό και εμπιστοσύνη. Μόνον έτσι προκόβουν και μεγαλουργούν οι κοινωνίες,με ομοψυχία και εργατικότητα.Ανεξάρτητα από τις επιλογές του καθενός, την επόμενη μέρα θα συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  με Αγάπη και Όραμα, για το νησί της καρδιάς μας, τη Χάλκη μας.

Στη ΧΑΡΚΗ και στην ΑΛΙΜΙΑ

 

….. με Αγάπη και Όραμα.

 60 total views,  2 views today