Αγανακτισμένοι με τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει η πολιτεία αφού ακούν μόνο λόγια και δεν βλέπουν πράξεις όπως έχουν συνηθίσει στο εξωτερικό είναι οι απόδημοι Ροδίτες και όχι μόνο.
Αυτό μετέφερε στο skyrodos.gr ο πρόεδρος του Παροδιακού Συλλόγου Απόλλων Αμερικής κ. Ηλίας Τομάζος μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το δήμαρχο κ.Φώτη Χατζηδιάκο συνοδευόμενος από τον επίτιμο πρόεδρο κ.Πολύβιο Παυλίδη τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου κ.Λάζαρο Κασέκα, τον κ. Στέφανο Χρύσαλο και την κ.Ελένη Μπονιάτη.
Κατά τη συνάντηση ο κ.Τομάζος ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι ο γλύπτης κ. Νεοφύτου θα είναι εκείνος που θα φιλοτεχνήσει το άγαλμα του Δωριέα που θέλουν οι ομογενείς να προσφέρουν στη Ρόδο.
«Συζητήσαμε για τη δημιουργία κατασκηνώσεων για τα Ροδιτόπουλα που ζουν στο εξωτερικό όχι μόνο στις ΗΠΑ. Χρειάζεται ακόμη συζήτηση γιατί πρέπει όπως ακούσαμε να γίνουν κάποια πράγματα. Επίσης μπορεί να μην εγκατασταθεί το κέντρο στα Κολύμπια. Εμείς θέλουμε εκεί.Ζητούμε και εμείς να έχουμε μια « πατημασιά» στον τόπο μας για τα παιδιά μας», είπε ο κ.Τομάζος.
Σε ερώτηση αν υπήρξε άρνηση από τη δημοτική αρχή να δημιουργηθεί το κέντρο για τα παιδιά στα Κολύμπια ο κ.Τομάζος δήλωσε:
«Ναι μεν υπάρχει επιθυμία αλλά δεν έχουμε και πολλά περιθώρια να περιμένουμε. Μας είπαν ότι πρέπει να γίνει μελέτη . Χαίρομαι που έχουμε διάλογο αλλά θέλουμε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Για οτιδήποτε θέλουμε να κάνουμε δεν θα γιάνουμε βάρος στο Δήμο ή στο κράτος. Οι απόδημοι υλοποιούν προγράμματα χρηματοδότησης και το κράτος δεν τους δίνει ούτε σεντ. Στο εξωτερικό κάνουμε έργα. Μπορούμε να κάνουμε το έργο στο οποίο αναφερθήκαμε. Έχουμε τη δύναμη. Αλλά να μην χάνουμε τον καιρό μας για ένα κομμάτι γης . Είμαστε Ροδίτες με δικαιώματα και εμείς. Θέλουμε να μας πουν και να μας δώσουν κάτι ξεκάθαρο», τόνισε ο κ.Τομάζος και πρόσθεσε ότι η πολιτεία πρέπει να κάνει επενδύσεις και για τους απόδημους.
«Πράξεις από την πολιτεία όμως δεν βλέπουμε. Μόνο λόγια», είπε ο κ. Τομάζος.
Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου κ. Λάζαρος Κασέκας.
«Αυτά που λέει ο πρόεδρος του Παροδιακού συλλόγου πηγάζουν από την αγωνία του για τη διατήρηση της ελληνικότητας στις νέες γενιές. Είτε είναι το άγαλμα του Δωριέα ή οι κατασκηνώσεις αυτό δείχνουν. Η ελληνική συνείδηση από τις νέες γενιές χάνεται. Αν δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά των Ροδιτών και όχι μόνο να έρχονται στο νησί θα είναι κάτι μεγάλο», είπε ο κ. Λάζαρος Κασέκας και πρόσθεσε πως οι ομογενείς θα καταθέσουν πρόταση οικονομικού περιεχομένου για την υλοποίηση του έργου που αφορά και τις κατασκηνώσεις.
«Θέλουμε η πολιτεία να μας προσέξει γιατί ο ελληνισμός κινδυνεύει», δήλωσε ο κ. Κασέκας.

 508 total views,  2 views today