Ανανέωση:

Ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας δίνει η δημοτική αρχή. Σε πρώτη φάση ξεκινά η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου στη δημοτική ενότητα Αφάντου, στο οποίο θα ενταχθούν μηχανήματα και χειριστές που θα είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας στον Sky σήμερα ο χωρικός αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σπανός.

Όπως υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος άμεσα ξεκινάει ο καθαρισμός των ρεμάτων στην ευρύτερη περιοχή της δημοτικής ενότητας Αφάντου.

« Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Θέλουμε επίσης να είναι ασφαλείς οι περιουσίες των πολιτών μας. Για το λόγο αυτό προσπαθούμε να προλάβουμε να καθαρίσουμε τα ρέματα ώστε όλα να είναι εγκαίρως έτοιμα», δήλωσε ο κ. Σπανός.

Για την σύσκεψη εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σύσκεψη με θέμα την πολιτική προστασία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο που στέγαζε το δημαρχείο στα Αφάντου. Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευστρατίου, ο Αντιδήμαρχος Τάσος Σπανός, ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αφάντου κ. Γεώργιος Μπακίρης, ο Πρόεδρος του συμβουλίου Αρχίπολης κ. Αντώνης Καραγιάννης υπηρεσιακοί παράγοντες και ο εκπροσωπος της αναδόχου εταιρείας κ. Εμμανουήλ Ράμμος.

Η συζήτηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ δήμου και περιφέρειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης γνώριζε πολύ καλά τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής και ανέλυσε την εργολαβία για τα Αφάντου και την Αρχίπολη που βρίσκεται σε εξέλιξη με ευθύνη της Περιφέρειας.

Αποφασίστηκε η άμεση εγκατάσταση του εργολάβου προκειμένου να εκτελεστεί το αντικείμενο της εργολαβίας που είναι ο καθαρισμός των ποταμών και των ρεμάτων.

Συγκεκριμένα θα γίνει καθαρισμός: α) ρέμα ‘Πλατύ’ β) ποταμός ‘Πέρα’ γ) ρέμα ΄Καλάμι’
δ) ρέμα ‘Φονιά’ ε) ποταμός ‘Μαζέφι’ μαζί με τα ρέματα στ) ποταμός ‘Λουτάνης’ και το ρέμα ‘Κολυμπίων’.

Στην Αρχίπολη, ο ποταμός ‘Λουτάνης’, το ρέμα ‘Καλοδιά’ καθώς και τα υπόλοιπα ρέματα.
Στην συνέχεια ο αντιδήμαρχος ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει από κοινού με τον πρόεδρο, σχετικά με την δημιουργία μητρώου εργολάβων και εθελοντών από τα Αφάντου και την Αρχίπολη, οι οποίοι θα μπορούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να επιχειρούν από κοινού σε συνεργασία με την πολιτική προστασία του δήμου και της περιφέρειας.
Τέλος συμφωνήθηκε παρόμοιες συναντήσεις να πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να αναληφθούν και άλλες δράσεις όπως δενδροφυτεύσεις, καθαρισμοί κ.α .

Κλείνοντας την συνάντηση, ο Αντιδήμαρχος παρακάλεσε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη να διαβιβάσει τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, για την ασφαλτόστρωση της κεντρικής οδού που οδηγεί στον οικισμό Αφάντου.

 132 total views,  2 views today