Απίστευτο αλλά αληθινό και συνέβη σε συμπολίτη μας ιδιοκτήτη Ταξί από την Ψίνθο. Το περιστατικό έγινε σε διαδρομή, που έκανε ο αυτοκινητιστής για να μεταφέρει δύο τουρίστες από την Τσεχία  στον προορισμό τους.

Οι άνθρωποι ήταν  μεθυσμένοι.Ένας έξ  αυτών όμως άρχισε να έχει ενοχλήσεις στο στομάχι του. Ο ταξιτζής αναγκάστηκε να σταματήσει γιατί οι ενοχλήσεις όπως έδειχναν τα πράγματα είχαν επιδεινωθεί εξαιτίας της επίδρασης του αλκοόλ που είχε καταναλωθεί. Σταμάτησε για να  κάνει εξαγωγή ένας από τους δύο μεθυσμένους  και να συνέλθει. Μάλιστα βρήκε χαρτί για του δώσει να καθαριστεί. Μέχρι να πάει να του το δώσει όμως το ταξί του είχε γίνει …καπνός. Οι δύο αλλοδαποί φαίνεται πως είχαν συνέλθει μπήκαν στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Το περιστατικό έγινε χθες στις 03:00 τα ξημερώματα κοντά στο δημοτικό στάδιο και η υπόθεση έφθασε στα δικαστήρια σήμερα το πρωί αφού ο δράστης παραπέμφθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία.

Είναι χαρακτηριστικό και δείχνει και σε τι κατάσταση ήταν οι τουρίστες το γεγονός ότι έχοντας πάρει το ταξί έκαναν πέντε χιλιόμετρα με …τραβηγμένο χειρόφρενο. Αποτέλεσμα ήταν να κάψουν τα φρένα τα δισκόφρενα και άλλα συστήματα και γενικά να προξενήσουν ζημία ύψους 1.000 ευρώ.

Η αστυνομία όμως μερίμνησε και επενέβη σε χρόνο dt. Οι αστυνομικοί εντόπισαν πολύ γρήγορα τους δράστες και ειδοποίησαν  τον πρόεδρο  του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί στο τμήμα. Ο κ. Καστανίδης παρακολούθησε την υπόθεση και σήμερα στα δικαστήρια.

΄Οσο για την απόφαση; Κρίθηκε ότι σήμερα μέχρι τις 20:00 ο δράστης  έπρεπε να δώσει στον ιδιοκτήτη του ταξί το αντίτιμο για την ζημιά που προξένησε. Αν η προθεσμία έληγε θα του επιβάλλονταν η ποινή των δέκα μηνών φυλάκιση. Τα έδωσε  το μεσημέρι σήμερα και χαίρεται την ελευθερία και τις διακοπές του. Όσο για το ταξί θα μείνει εντός για  …ρεκτιφιε.

“Θέλω να ευχαριστήσω τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Ρόδου γιατί επενέβησαν ταχύτατα και αποτελεσματικά στην υπόθεση που μας αφορά”, τόνισε ο κ. Καστανίδης.

 

 

 1,792 total views,  2 views today