Τις διακηρύξεις διαγωνισμών δύο νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.237.000 ευρώ υπέγραψε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Τα έργα αφορούν στη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στις δημοτικές ενότητες Αταβύρου και Καμείρου.

Η χρηματοδότηση των έργων προέρχεται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα:
1)«Βελτίωση αγροτικών δρόμων στη Δ.Κ Έμπωνας και στην Τ.Κ Κρητηνίας της δημοτικής ενότητας Αταβύρου δήμου Ρόδου» Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 628.000 ευρώ και αφορά την αποκατάσταση και ασφαλτόστρωση της διαδρομή μήκους 5,7χλμ, από τον επαρχιακό δρόμο Έμπωνας –Κρητηνίας, διέρχεται μπροστά από το μοναστήρι της Αμάρτου και συνεχίζει μέχρι τον αγροτικό ασφαλτοστρωμένο δρόμο που οδηγεί στην Κρητηνία. Για τον οικισμό του Μανδρικού, προβλέπεται η ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού , μήκους 1.3 χλμ που αποτελεί συνέχεια ενός υφιστάμενου ασφαλτωμένου αγροτικού δρόμου, που ξεκινάει από την επαρχιακή οδό Ρόδου Καμείρου.
Ημερομηνία λήξης προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίστηκε η Τρίτη 4/12/2018.

2)«Βελτίωση αγροτικών δρόμων στις Τ.Κ Διμυλιάς –Ελεούσας –Πλατανιών-Απολλώνων-Σαλάκου της Δημοτικής Ενότητας Καμείρου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 609.000 ευρώ. Αναλυτικότερα θα γίνουν παρεμβάσεις στις Τοπικές Κοινότητες α) Τ.Κ Διμυλιάς –Ελεούσας. Αποκατάσταση χωμάτινου αγροτικού δρόμου μήκους 1.960 χλμ. β) Τ.Κ Απολλώνων. Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Σαλάκου –Απολλώνων μήκους 1.5χλμ. γ) Τ.Κ Πλατανιών. Αποκατάσταση δύο αγροτικών οδών συνολικού μήκους 1.4 χλμ. δ) Τ.Κ Σαλάκου. Αποκατάσταση αγροτικού δρόμου συνολικού μήκους 1.610 χλμ.

Ημερομηνία λήξης προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίστηκε η Δευτέρα 3/12/2018.

 640 total views,  2 views today