Ακύρωση ή αναβολή των προγραμματισμένων για σήμερα συνε-δριάσεων του δημοτικού συμβουλίου ζητά με επιστολή του από τον πρόεδρο του ΔΣ ο επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Αλλαγής Κως 2023 πρώην δήμαρχος κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Ο κ. Κυρίτσης εξηγείς τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αναβληθούν οι συνεδριάσεις. Ειδικά για το θέμα του μεταναστευ-τικού κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι τηρεί σιγή ιχθύος.

Επιπλέον με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της Κυβέρνησης κ.Πέτσα ότι : «το σχέδιο ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τους δημάρχους…» δηλώνει ότι κάποιοι επιχειρούν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης Δύναμη Αλλαγής Κως 2023:

Κύριε Πρόεδρε,

Με δύο προσκλήσεις (μία για ειδική συνεδρίαση και μια για τακτι-κή) καλείτε τα μέλη του Δ.Σ. σε συνεδρίαση, από ότι καταλαβαί-νουμε σήμερα, αφού στην πρόσκληση της τακτικής συνεδρίασης ημερομηνία συνεδρίασης αναγράφεται η 22 Οκτωβρίου(!!!) και της ειδικής η 22 Νοεμβρίου.

Όσον αφορά στην ειδική συνεδρίαση που αφορά στην «ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ-ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΩ , ΟΙΚΟΝ. ΕΤΟΥΣ 2018» οφείλατε κατ’ αρχήν να σεβαστείτε την απουσία εκτός Κω της Αντιδημάρχου, της περιόδου 2014-2019 κ. Παπαχρήστου, η οποία σας έχει ενημερώσει ότι θα απουσιάζει εκτός Κω μέχρι τις 26/11/19 και βεβαίως σε συνεννόηση με το Προεδρείο του Δ.Σ. και τον ορκωτό λογιστή να ορίσετε άλλη ημερομηνία, αφού ουσιαστικά το θέμα αφορά περίοδο χρήσης της δημοτικής αρχής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και ο φυσικός εισηγητής που θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις σε ερωτήσεις συναδέλφων ήταν η κ. Παπαχρήστου.
Δεν πράξατε ούτε το ένα ούτε το άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Την 80 ΑΔΤΕ στην Κω επισκέφθηκε ο υφυπουργός Τουρισμού

Όσον αφορά στην τακτική συνεδρίαση με λύπη παρακολουθούμε τη συνεχή απαξίωση των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων.
Ειδικά των μη ελεγχομένων από τη Δημοτική Αρχή.

Εσείς όμως ως Πρόεδρος οφείλετε να υπηρετείτε το σώμα και να διαφυλάττετε το κύρος του, όπως επίσης να τηρείτε την υποχρέωση, θέματα που ζητούν τα Κοινοτικό συμβούλια να εισαχθούν στο Δ.Σ να τα εισάγετε άσχετα με τη διάθεση της Δημοτικής Αρχής.

Όταν δε τα θέματα αφορούν μείζονα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία είναι ακόμα μεγαλύτερη η υποχρέωση σας να σέβεστε τις αποφάσεις των Κοινοτικών Συμβουλίων.
Ένα τέτοιο μείζον θέμα αποτελεί η διαχείριση του μεταναστευτικού για το οποίο η Δημοτική Αρχή τηρεί σιγήν ιχθύος ακόμα και σε απροκάλυπτες δηλώσεις, παραγόντων, περί επέκτασης των υπαρχουσών δομών, που παράτυπα λειτουργούν, ή και ίδρυσης νέων….

Όσοι δε παρακολουθούν τις εξελίξεις αλλά και δηλώσεις Κυβερνητικών παραγόντων, είδαν και άκουσαν τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της Κυβέρνησης κ.Πέτσα ότι : «το σχέδιο ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τους δημάρχους…»
Από μόνο του αυτό δημιουργεί την αίσθηση ότι κάποιοι θέλουν να βάλουν κάτω από το χαλί το πρόβλημα.

Κύριε Πρόεδρε,
Ήταν και εξακολουθεί να είναι για σας μια ευκαιρία να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να διαφυλάξετε τόσο τον εαυτό σας όσο και το κύρος του θεσμού που υπηρετείτε.

 

 106 total views,  2 views today