Αγώνα συνεχίζει να δίνει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα και όχι μόνο.

Στα προβλήματα των εργαζομένων αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky σήμερα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος.

Με δηλώσεις του και ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ κ. Γιώργος Χότζογλου έκανε λόγο για σωρεία παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας για τη Ρόδο και  κάλεσε την Επιθεώρηση Εργασίας καθώς όπως τόνισε δεν εφαρμόζονται οι συμβάσεις ενώ οι εργαζόμενοι απασχολούνται περισσότερο από όσο πρέπει και δεν αμείβονται ανάλογα.

«Η τουριστική σεζόν τελειώνει ευελπιστούμε να μην ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο. Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα καθώς δεν έχει καθοριστεί ακόμη ο αριθμός των ενσήμων που απαιτούνται για την χορήγηση των επιδομάτων ανεργίας. Πέρσι μετά από αγώνες καταφέραμε να πάρουν το επίδομα με 50 ένσημα. Φέτος υπάρχει αβεβαιότητα καθώς  είναι ο νόμος που απαιτεί την ύπαρξη 100 ενσήμων», τόνισε ο κ. Εγγλέζος

Ο κ. Εγγλέζος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν έχουν εμφανιστεί στο πρόγραμμα ΕΡΓΑΝΗ τα ένσημα των εργαζομένων που ήταν σε αναστολή.

Αποτέλεσμα είναι αρκετοί να μην μπορούν να λάβουν επιδόματα ή να θεμελιώσουν το δικαίωμα για συνταξιοδότηση.

«Κάθε ημέρα μας παραπέμπουν στην επόμενη …ημέρα. Και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό έχει προσφύγει δικαστικά για το θέμα αυτό», τόνισε ο κ. Εγγλέζος.

«Μπορεί η σεζόν να εξελίσσεται καλά αλλά τα προβλήματα για τους εργαζόμενους παραμένουν άλυτα. Ειδικά από τη Ρόδο δεχόμαστε καθημερινά πολλές καταγγελίες από εργαζόμενους καθώς δεν εφαρμόζονται οι συμβάσεις. Επίσης απασχολούνται πολλές ώρες χωρίς την ανάλογη ανταμοιβή. Σας θυμίζω επίσης τις απειλές που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι για να εμβολιαστούν και τις συμβάσεις διάρκειας ενός  μήνα που συνάφθηκαν», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό κ. Γιώργος Χότζογλου.

Η γιορτή Γιαπρακιού

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αναφέρθηκε και στην γιορτή του Γιαπρακιού στη Σάλακο.

Δόθηκαν 300 μερίδες φαγητού για το Συσσίτιο  και 60 για το ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων Άγιος Ανδρέας.

«Φέτος ότι ετοιμάστηκε δόθηκε σε  ιδρύματα και στο Συσσίτιο του Δήμου. Ήταν μια πρωτοβουλία από κοινού με το Λύκειο Ελληνίδων», τόνισε ο κ. Εγγλέζος.

 314 total views,  2 views today