Ανανέωση:

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη είχαν  ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου κ. Γιάννης Κλούβαςκαι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και πρόεδρος  της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς.

Στη συνάντηση όπως δήλωσε στον Sky ο κ. Κλούβας κυριάρχησε το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων και των ελέγχων που διενεργούνται από την ΕΛΑΣ.

«Το θέμα που μαζί με τον κ. Καββαθά συζητήσαμε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έχει να κάνει με τα πνευματικά δικαιώματα και τον τρόπο διεξαγωγής των ελέγχων. Τώρα τελευταία όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης παραπέμπονται στα δικαστήρια με τη διαδικασία του αυτοφώρου», δήλωσε ο  κ. Γιάννης Κλούβας και πρόσθεσε πως πρέπει να είναι συγκεκριμένος ο τρόπος των ηχομετρήσεων.

« Πρέπει οι μετρήσεις να γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο. Θέλουμε να τηρούνται σωστά οι διαδικασίες . Αποδείξαμε όλα αυτά με στοιχεία και Προεδρικά Διατάγματα. Στην περιοχή μας δεν έχουμε ανατινάξεις ΑΤΜ και μεγάλα κακουργήματα.  Κλέφτες και κακούργοι έχουν γίνει τα καταστήματα εστίασης που διέπονται από μια πολυνομία που δημιουργεί προβλήματα» , δήλωσε ο κ. Κλούβας.

Ο υπουργός άκουσε προσεκτικά όσα ειπώθηκαν και δεσμεύθηκε να εξεταστεί αναλυτικά το θέμα και να δοθούν λύσεις.

Χωρίς εφαρμογή ουσιαστικά ο αντικαπνιστικός νόμος

Ο κ. Κλούβας αναφέρθηκε όμως και στον αντικαπνιστικό νόμο που αποτελεί αντικείμενο συζήτησης σε κεντρικό επίπεδο. Οι εστιάτορες στην Αθήνα και στη Ρόδο δεν συμφωνούν με όσα έχουν δρομολογηθεί.

«Δεν συμφωνούμε με τις διατάξεις  του νομοσχεδίου που βάσει τέλος στο κάπνισμα σε ακόμη και σε χώρους που μπορεί να είναι αίθριοι. Επιτρέπεται μόνο αν είναι ανοικτοί και από τις δύο πλευρές», τόνισε ο κ. Κλούβας.

Ο κ. Κλούβας αναφέρθηκε και στη θέση που είχαν  πάρει ορισμένα μέλη κατά την εξέταση του θέματος από το ΣτΕ.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν ελπίδες να βελτιωθεί η κατάσταση ο κ. Κλούβας δήλωσε:

« Θα προκύψει πρόβλημα  και στην αστυνομία. Φανταστείτε να δεχθεί το τηλεφωνικό κέντρο του 100 ταυτόχρονα 15 κλήσεις από ισάριθμους επιχειρηματίες που  θα ζητούν από τους αστυνομικούς να βάλουν τάξη. Τι να πρωτοκάνουν οι άνθρωποι. Και μέχρι να έρθουν οι καπνιστές  πελάτες θα έχουν φύγει»

Ο κ. Γιάννης Κλούβας  τόνισε πως  περισσότερο μπορεί να λειτουργήσει ενημέρωση για τα αρνητικά του καπνίσματος παρά τα όποια μέτρα στη στιγμή που είναι δύσκολο να εφαρμοσθούν.

 148 total views,  2 views today