«Είμαστε σε διαρκή επιτήρηση σε ότι αφορά τον τουρισμό γιατί εξαιτίας των μέτρων που μπαίνουν σε εφαρμογή  εξαιτίας του Covid -19 όλα είναι ευμετάβλητα. Oι φορείς που ασχολούνται με το αντικείμενο ανταποκρίθηκαν. Σε ότι αφορά το Δήμο Ρόδου κάναμε ότι είναι δυνατό για να ετοιμάσουμε τα δεδομένα της επόμενης χρονιάς».

Αυτό δήλωσε με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις την έξαρση της πανδημίας και τις επιπτώσεις που έχει και στον τουρισμό ο αντιδήμαρχος κ.Αθανάσιος Βυρίνης.

Αναφέρθηκε και στις αποφάσεις που ελήφθησαν σε πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  για τον τουρισμό.

«Δίνουμε έμφαση στην εκπαίδευση και στη βελτίωση των υποδομών. Αν βελτιώσουμε και τα όποια λάθη μας θα πάμε καλά σε ότι αφορά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών», δήλωσε ο κ. Βυρίνης.

Σε ερώτηση  σχετικά με την εξέλιξη των κρατήσεων  για τη Ρόδο τόνισε:

«Ημέρα με την ημέρα μεταβάλλονται τα στοιχεία. Οι προκρατήσεις το Νοέμβριο ήταν στο 50 με 55%. Στη συνέχεια με αυτά που έχουν συμβεί πάγωσαν. Εμείς αναμένουμε τις πρώτες πτήσεις στη Ρόδο στο τέλος Μαρτίου αν όλα κυλίσουν ομαλά.Δεν μπορούσε να προβλέψουμε τις πληρότητες στα αεροπλάνα».

Σε ερώτηση σχετικά με τις απαγόρευση των μαθητικών εκδρομών τόνισε πως έχει προσωρινή ισχύ η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε.

«Έχουμε κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα επαφές, με τις περισσότερες διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους μαθητές όταν θα παύσει να ισχύει η κοινή υπουργική απόφαση. Κάναμε όλες τις απαραίτητες κινήσεις και αναμένουμε »,  είπε ο κ. Βυρίνης.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού αναφέρθηκε και στις μαθητικές εκδρομές που έγιναν στη Ρόδο το 2021.

«Οι μαθητές έμειναν ευχαριστημένοι γιατί έτυχαν εξαιρετικών προσφορών», είπε

 

 

 483 total views,  25 views today