Β. Καλοπήτας: «Θέλουμε να είμαστε ο ισχυρός εταίρος της κυβέρνησης την επόμενη ημέρα»

1329

«Θέλουμε να είμαστε ο ισχυρός εταίρος της  κυβέρνησης την επόμενη ημέρα.Με το πρόγραμμα μας απαντάμε σε όσα ταλανίζουν τους πολίτες».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα μιλώντας στον Sky ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Βάϊος Καλοπήτας με αφορμή τις  εκλογές που έγιναν την περασμένη Κυριακή 3 Μαρτίου.

Όπως τόνισε ο κ. Καλοπήτας τουλάχιστον 1.000 μέλη του ΚΙΝΑΛ ψήφισαν στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή 3 Μαΐου από το Νότιο Συγκρότημα της Δωδεκανήσου  για την ανάδειξη των αντιπροσώπων  που θα λάβουν μέρος στο συνέδριο του κόμματος.

«Είναι σημαντικό  να μετέχουν 1.000 άνθρωποι σε εκλογικές διαδικασίες. Δεν υπάρχει  άλλο κόμμα σήμερα που να κάνει συνεχώς μαζικές διαδικασίες και να λαμβάνει τη στήριξη των μελών του. Καμία λύση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την ενεργό συμμετοχή του πολίτη. Άλλωστε η συμμετοχή κάνει και την εξουσία να λογοδοτεί», τόνισε ο κ. Καλοπήτας και πρόσθεσε ότι μόνο με την ενεργό συμμετοχή είναι δυνατό να αλλάξουν κάποια πράγματα.

«Στις ημέρες μας δυστυχώς υπάρχει η αντίληψη ότι η Δημοκρατία βλάπτει. Αντιθέτως η  Δημοκρατία πιστεύω ότι σημαίνει μεγαλύτερη συμμετοχή και έλεγχος της εξουσίας. Αν δεν φτιάξουμε τα κόμματα μας όπως πρέπει πως θα κυβερνήσουν; Εμείς κάναμε απανωτές διαδικασίες. Τώρα πάμε  να ενοποιήσουμε το κόμμα και να το κάνουμε πιο δημοκρατικό», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής.

Σε ότι αφορά το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ   ο κ.Καλοπήτας τόνισε:

«Το συνέδριο είναι και  πολιτικό. Θέλουμε να συσπειρώσουμε τον κόσμο μας και να χαράξουμε νέα πολιτική και νια κατεύθυνση τώρα που έχουμε τελειώσει  όλα τα αντιμνημονιακά ψέματα. Διαχρονικά το ΚΙΝΑΛ έχει πει την αλήθεια από το 2010 και διεκδικεί να είναι ψηλότερα στις επόμενες εκλογές».

Σε ερώτηση σχετικά με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων ο κ. Καλοπήτας δήλωσε  ότι έχουν ιστορική ασυνέχεια.

«Οι δημοσκοπήσεις  έχουν μια ιστορική αναντιστοιχία. Δείχνουν μια Νέα Δημοκρατία που θέλει να παρουσιάζεται αυτοδύναμη και ένα ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί να είναι η άλλη πλευρά του διπόλου. Ακρίβυνε και καθυστέρησε  η έξοδος της χώρας . Μπορούσαμε να φύγουμε σε τρία χρόνια από την κρίση. Πέρασαν οκτώ χρόνια και είμαστε ακόμη εντός των μνημονίων», δήλωσε ο κ. Καλοπήτας που αναφέρθηκε στα κόμματα που δημιούργησαν όπως είπε  τα ελλείμματα.

«Το θέμα είναι ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες των προηγούμενων ετών γιατί θέλουν να δημιουργήσουν ψευδή εικόνα. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο αφήγημα όπου η ΝΔ να είναι αυτοδύναμη και ο ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλιστής», τόνισε ο κ. Καλοπήτας.

Σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για την οικονομική ανάπτυξη ο κ. Καλοπήτας δήλωσε:

«Εμείς οφείλουμε να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες του ελληνικού λαού. Είναι ανάγκη να αγωνιστούμε για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και κυρίως για τους πιο αδύναμους. Εφόσον ο ελληνικός λαός μας τιμήσει εμείς είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Θα το κάνουμε με καθαρή συμφωνία και ιεραρχημένες προοδευτικές προτάσεις.Έχουμε σχέδιο και πιστεύουμε ότι πρέπει,  όλοι μαζί  θα φύγουμε από την κρίση. Μόνο το ΠΑΣΟΚ πίστεψε στους έλληνες και δημιούργησε  μια ισχυρή μεσαία τάξη. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι σήμερα εγκλωβισμένες.  Πρέπει  σε αυτές να δώσουμε εφόδια για να στηριχθούν. Να τους δώσουμε ελαφρύνσεις ώστε να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίες και να δημιουργήσουν νέες. Δεν πιστεύουμε ότι θα έρθουν ξένοι επενδυτές . Την Ελλάδα θα τη φτιάξουμε εμείς οι Έλληνες. Δουλεύοντας ξανά από την αρχή».

Όσο για το πώς θα προσελκύσει το ΚΙΝΑΛ τους αναποφάσιστους ο κ. Καλοπήτας δήλωσε:

«Οι θέσεις μας οι προτάσεις μας έχουν αξία όταν οι πολίτες τους δίνουν σημασία. Εκεί φαίνεται η συντριπτική διαφορά μας με τα άλλα κόμματα. Θα το καταφέρουμε με τις υποψηφιότητες αναδεικνύοντας νέους ανθρώπους. Το ΚΙΝΑΛ  στις επόμενες εκλογές θα είναι ισχυρό».