Στην εκταμίευση της δόσης μετά την έγκριση στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά και στο γεγονός ότι η Ελλάδα στηρίζεται στους Ευρωπαίους ετέρους και εποπτεύεται από τους δανειστές αναφέρεται σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης.

Στο κείμενο του ο κ. Κορκίδης αναφέρει τα ακόλουθα:
Στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στο Βουκουρέστι, οι 19 Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν την εκταμίευση προς την Ελλάδα της δόσης των κερδών επί των ελληνικών ομολόγων και τη κατάργηση του επιτοκίου ορισμένων δανείων.
Το Eurogroup μπορεί να κατέγραψε την ολοκλήρωση των προϋποθέσεων για την εκταμίευση, αλλά απευθύνει στην Ελλάδα αρκετές προειδοποιήσεις για τη προστασία της πρώτης κατοικίας, τα χρηματοπιστωτικά, τα φορολογικά, τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις μισθολογικές εξελίξεις, τον κατώτατο μισθό, τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και επίσης ξεκαθαρίζει ότι προφανώς θα συνεχιστεί η αυστηρή παρακολούθηση για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους θεσμούς.
Η έγκριση από το Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης, με καθυστέρηση τριών μηνών, ελπίζουμε να στείλει ένα θετικό μήνυμα στις αγορές, ότι η οικονομία της Χώρας, προσπαθεί έστω και αργά να κάνει βήματα μπροστά, κυρίως χάρη στις θυσίες των Ελλήνων φορολογουμένων.
Το Eurogroup τέλος έκανε σαφές ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να στηρίζεται από τους Ευρωπαίους εταίρους της και να εποπτεύεται από τους δανειστές της.»

 170 total views,  2 views today