Τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι έχει γεμίσει ασφυκτικά το δημοτικό κοιμητήριο έκρουσε μιλώντας στον Sky ο αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Στάμος.

«Το κοιμητήριο έχει γεμίσει. Ξεπεράσαμε τις 530 ταφές. Μέχρι τον Αύγουστο είχαμε 114 μέχρι χθες.  Οι ταφές όμως σημαίνουν  και εκταφές αλλά ο κανονισμός θα πρέπει να εφαρμοσθεί. Αν συνεχίζουμε  έτσι στο τέλος θα σηκώσουμε τα χέρια ψηλά», είπε ο κ. Στάμου.

Σε ερώτηση για το αν δεν υπάρχουν χώροι για εκταφές ο κ. Στάμος είπε

« Δεν υπάρχουν χώροι για ταφές. Το 2020 κάναμε 512 εκταφές και 504 ταφές. Χρησιμοποιήθηκαν για άλλους ανθρώπους οικογενειακοί τάφοι. Δεν υπάρχουν χώροι. Ψάχνουμε που θα βρούμε  χώρο για να ενταφιάσουμε τους ανθρώπους. Ειδοποιούμε επίσης για εκταφές. Η διαδικασία αυτή γίνεται πάντα με συνεννόηση των οικογενειών».

Ο κ. Στάμος τόνισε πως παρά τις αντιδράσεις ο κανονισμός θα πρέπει ε εφαρμοσθεί.

Να σημειωθεί πως σε ορισμένες κοινότητες τα κοιμητήρια έχουν κλείσει.

Σε λίγο καιρό θα εκδοθεί ανακοίνωση προκειμένου να εκκενωθούν τάφοι που έχουν εγκαταλειφθεί

Σε ότι αφορά τη Διεύθυνση Εμπορίου ο κ Στάμος τόνισε πως υπάρχει   πίεση.

Ακόμη γίνεται προσπάθεια να εξοικονομηθεί χώρος για ταφές στην έκταση που είναι κοντά στο εργαστήριο επεξεργασίας μαρμάρων εντός του κοιμητηρίου.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος από το έργο που έχουμε παράγει. Η υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη και έχουν ευθύνη της διεξαγωγής των ελέγχων για το εμπόριο. Τέσσερα  άτομα στην ουσία έχουν επωμισθεί μεγάλες ευθύνες», τόνισε.

Ο κ. Στάμος αναφέρθηκε και στην έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους σήμερα.

«Είχαμε την τιμή να τιμηθεί με το οφίκιο του άρχοντος ο καθηγητής κ. Τσιόδρας για την προσφορά του στην πανδημία», είπε.

 313 total views,  4 views today