Γεμάτα είναι πλέον όλα τα κρεβάτια στη μονάδα covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η Πρόεδρος του Συλλόγου των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου Πολύμνια Γαλανού, μιλώντας στην εκπομπή του Τέρη Χατζηιωάννου, στο Aigaio tv.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της η κατάσταση αρχίζει πλέον και γίνεται άκρως ανησυχητική, αφού “η μονάδα covid είναι γεμάτη, έχει έξι ασθενείς με βαριά πνευμονία και δύο επιπλέον ασθενείς μεταφέρθηκαν σε επάνω όροφο, καθότι στο σχεδιασμό ήταν η δημιουργία μίας ακόμη αίθουσας για ασθενείς με κορωνοϊό, αφού δε φθάνει ο υπάρχον χώρος.”

Άλλωστε χθες, στην Π.Ε. της Ρόδου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων μέχρι σήμερα, με διψήφιο νούμερο, και συγκεκριμένα 14 επιβεβαιωμένα περιστατικά!

Όπως είπε η πρόεδρος των γιατρών, πλην των δύο ατόμων που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο και είναι αλλοδαποί, οι υπόλοιποι έξι ασθενείς είναι ντόπιοι.Σύμφωνα με πληροφορίες του sky, όλοι οι νοσούντες είναι ηλικίας άνω των 60 ετών.

Ωστόσο, η ίδια -όπως και πολλοί συμπολίτες μας- εξέφρασε την ανησυχία της για το αν λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ως προς την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Δεν κινδυνολογώ, διατηρώ, όμως, σοβαρότατες επιφυλάξεις για την ιχνηλάτηση. Είμαι σίγουρη ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που ακούμε, γιατί δε γνωρίζουμε τα ενεργά κρούσματα!

Υποστήριξε δε ότι ο Τουρισμός έπρεπε να ανοίξει με μεγαλύτερη προσοχή, ενώ αναφέρθηκε στη συνεισφορά της Περιφέρειας σε υγειονομικό υλικό, σε αντίθεση με το κεντρικό κράτος που δεν ανταποκρίθηκε όπως θα έπρεπε στη στελέχωση του προσωπικού (ιατρικού-νοσηλευτικού).

“Τις επόμενες ημέρες και τους επόμενους μήνες θα πηγαίνουμε πολύ άσχημα, σύμφωνα με τις δικές μου εκτιμήσεις”, επισήμανε σχετικά η κυρία Γαλανού.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη υπό τον Διοικητή του Νοσοκομείου Γρηγόρη Ρουμάνη για να εξετασθούν όλα τα νέα δεδομένα και να προωθηθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις, με δεδομένη την έξαρση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του covd-19 και στην περιοχή μας.

 25,675 total views,  4 views today