Γέφυρα συνεργασίας με την Αυστραλιανή Πρεσβεία εγκαινιάζει το Πολεμικό Μουσείο. Στόχος η ανάδειξη του ισχυρού δεσμού μεταξύ των δύο χωρών που σφυρηλατήθηκε μέσα από τους κοινούς αγώνες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ιδιαίτερα στη Μάχη της Κρήτης.

Ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιος Λιάσκος συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Πρέσβη της Αυστραλίας Αντρέα Κάρλο Μπίτζι και τον ευχαρίστησε για τη συνεισφορά του αυστραλιανού λαού στην περίοδο του Πολέμου. Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις επικείμενες συνεργατικές
δράσεις.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η προοπτική δημιουργίας διοραμάτων που θα αναπαριστούν τη Μάχη της Κρήτης. Ταυτόχρονα, από πλευράς του Πολεμικού Μουσείου εκφράστηκε η βούληση ώστε το κεντρικό διόραμα να τοποθετηθεί στο νεοσύστατο Παράρτημα των Χανίων.
Το Πολεμικό Μουσείο, εξάλλου, συμφώνησε να συνδράμει με υλικό από το φωτογραφικό του Αρχείο στη δημιουργία ενός ειδικού Λευκώματος για τη Μάχη της Κρήτης. Το Λεύκωμα θα κυκλοφορήσει με πρωτοβουλία της Αυστραλιανής Πρεσβείας, με την ευκαιρία της επετείου συμπλήρωσης 80
χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης. Οι δύο πλευρές επιφυλάχθηκαν για τη δημιουργία περιοδικής θεματικής έκθεσης στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου τον προσεχή Μάιο.
Στη συζήτηση παρευρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος Υποπτέραρχος Ιωάννης Θεοδοσουλάκης και ενημέρωσε τον Πρέσβη για τις τεχνικές λεπτομέρειες της δημιουργίας των διοραμάτων.
Η επίσκεψη του Πρέσβη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου.

 256 total views,  2 views today