Με ένα οξύ ερώτημα το ΜέΡΑ25 παίρνει θέση στην πρωινή «δήλωση» του κ. Καμπουράκη, με την οποία βγήκε να υπερασπιστεί τονκ. Χατζημάρκο!

«Κύριε Δήμαρχε αυτό  είναι το νέο ήθος και ύφος που θα φέρνατε στη διακυβέρνηση του Δήμου;» Ακόμη το ΜέΡΑ25 κάνει λόγο για …γέφυρα copy paste ανακοινώσεων για να …αφοπλίσουν όσους ασκούν κριτική!

Διαβάστε την ανακοίνωση

Αντί να ενεργοποιήσουν το πρόγραμμα «Γέφυρα» για να ανακουφίσουν τους πολίτες από τα δεινά και τις επιπτώσεις της πανδημίας, Δήμος Ρόδου και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχουν ανεγείρει  …γέφυρα  copy paste ανακοινώσεων για να αφοπλίσουν όσους ασκούν κριτική.

Αυτό ακριβώς αποτυπώνει η δήλωση στην οποία προέβη ο δήμαρχος Ρόδου, απαντώντας, σε ερώτηση δημοσιογράφου  σχετικά με την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μη έχοντας δικά του πολιτικά  επιχειρήματα, δυστύχημα για  ένα Δήμαρχο, αντέγραψε αυτά της Περιφερειακής Αρχής, γιατί πίστεψε ότι θα  αποτελέσουν απάντηση, πιστευτή και τεκμηριωμένη, για τον κόσμο.

Ενοχλημένος από την πορεία του ΜέΡΑ 25,  και την κριτική που ασκεί για τα κακώς κείμενα του τόπου, ο Δήμαρχος  επιχείρησε να επιτεθεί προσδοκώντας την υπεραξία που σιγά σιγά χάνει από τους πολίτες γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει  κάτι διαφορετικό από την… πεπατημένη.

Επετέθη στο ΜέΡΑ 25 ουσιαστικά  για να υπερασπιστεί τον Περιφερειάρχη, κάνοντας λόγο για επαρκέστατες εξηγήσεις για τον εκτός σειράς εμβολιασμό και την  μετακίνηση στη Χάλκη με φουσκωτό ιδιωτικό σκάφος, χρησιμοποιώντας τα λεγόμενα των απαντήσεων της περιφερειακής αρχής των προηγούμενων ημερών copy paste.

Δεν γνωρίζει ο Δήμαρχος ότι έχει διαταχθεί Εισαγγελική έρευνα για το θέμα του εκτός σειράς εμβολιασμού, του Περιφερειάρχη και οι αστυνομικές αρχές έχουν λάβει εντολή να διεξάγουν έρευνες;

 

 

 

 

Και η  εταιρεία security που  έχει την ευθύνη φύλαξης του δημαρχείου δεν κατέστη  δυνατό να βάλει  φραγή στον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού  αφού προσβλήθηκαν αντιδήμαρχοι και υπάλληλοι .  Για ποια αποτελεσματικά  μέτρα μιλάμε λοιπόν ;

Αποτελεί όμως προσπάθεια να μετατοπιστούν οι ευθύνες αλλού και  στην προκειμένη περίπτωση στο κράτος, με το επιχείρημα  ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα, στον εμβολιασμό της αυτοδιοίκησης
και της δημόσιας διοίκησης, για να λειτουργούν ομαλά οι υπηρεσίες και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες.

Αυτό όμως έπρεπε να απαιτήσει  ο ίδιος από την  κυβέρνηση ως Δήμαρχος που αγωνιά για τον τόπο… χθες με όλες τις απαραίτητες ενέργειες και όχι προφορικώς απλά με μια δήλωση- τουφεκιά στον αέρα.

Όσο για το ποιο θέμα είναι πρώτο, να θυμίσουμε στο Δήμαρχο πως το μείζον ζήτημα για την περιοχή μας, είναι η έναρξη της τουριστικής σεζόν και ο εμβολιασμός  όλων των ασχολουμένων με τον τομέα άμεσα.

Βλέποντας πως η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας δεν έπρεπε ως Δήμαρχος, να  ζητήσει επίσπευση των εμβολιασμών στο νησί με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες και τους εργαζόμενους στον τουρισμό;

Δεν τον ανησυχεί ότι έχουν καταγραφεί slots μεν  για το αεροδρόμιο της Ρόδου σύμφωνα με τη Fraport  αλλά οι αεροπορικές εταιρείες είναι στο περίμενε  ακόμη καθώς είναι σε ισχύ οι περιορισμοί για αρκετές τουριστικές αγορές ;  Γιατί μπορεί να έχει δηλωθεί πτήση για τις 28 Μαρτίου από τη Βαρκελώνη, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα  πραγματοποιηθεί λόγω των μέτρων που απαγορεύουν και τις αεροπορικές μετακινήσεις.

 

 

Έχει αρχίσει να γίνεται κοινό μυστικό η μετάθεση της έναρξης της τουριστικής σεζόν για αργότερα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ξενοδοχεία και τους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Αν η σεζόν ξεκινήσει τον Ιούνιο και όχι το Μάιο, θα πληγεί πρωτίστως η τοπική οικονομία και αυτό είναι που έπρεπε να ανησυχεί το Δήμαρχο που θέλει να δείχνει πως αγωνιά για το ψωμί των Ροδιτών κατά δήλωση του.

 749 total views,  2 views today