Δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή Χάλκης για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την υλοποίηση προγράμματος ανακύκλωσης ασκεί με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας κ. Μ Σταματιάδης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του αναφέρει τα ακόλουθα:

Θεωρούμε ότι ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή, μετά τις αρνητικές εμπειρίες που έχουν προκύψει από το σύστημα της δήθεν ανακύκλωσης, που εφάρμοσαν αυτό το καλοκαίρι, θα πρέπει επειγόντως να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους και να επανέλθουν σε ένα αποτελεσματικό σύστημα περισυλλογής των σκουπιδιών και να ξαναλειτουργήσει επιτέλους η ανακύκλωση, η οποία έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της.

Το εντελώς αποτυχημένο, νεοφυές σύστημα περισυλλογής των σκουπιδιών

<< πόρτα πόρτα >>, με παράλληλη αφαίρεση όλων των κάδων εναπόθεσης σκουπιδιών, σε συνδυασμό με την πλήρη αδυναμία της δημοτικής αρχής να οργανώσει την εύρυθμη λειτουργία της ανακύκλωσης, είχαν σαν αποτέλεσμα :

1— Τραγελαφική κατάσταση με το μοίρασμα των έγχρωμων σακουλών, με πολλά  σπίτια να τροφοδοτούνται μόνο με διαφανείς σακούλες των γενικών απορριμμάτων, και να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν σακούλες των σουπερμάρκετ για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

2— Τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι επισκέπτες του νησιού, είναι πολύ απογοητευμένοι, διότι αντιλαμβάνονται, ότι οι υπηρεσίες του Δήμου δε κάνουν καμία σοβαρή προσπάθεια για ανακύκλωση και έτσι θεωρούν και τις δικές τους προσπάθειες για ανακύκλωση μάταιες και χωρίς αποτέλεσμα.

3— Οι εικόνες των βουνών από πάσης φύσεως και χρώματος σακούλες, στο σημείο της υποτιθέμενης ανακύκλωσης, τις οποίες λόγω των εορτών της Παναγίας και του Άη Γιάννη, είδαν όλοι οι επισκέπτες του νησιού μας, αποτελούν κόλαφο για τον Δήμαρχο και την δημοτική αρχή, οι οποίοι αντί να ασχοληθούν με την αντιμετώπιση των ελεεινών αυτών καταστάσεων, προσπαθούν να παραπλανήσουν τους δημότες και ιδιαίτερα τους πολίτες που δεν βρίσκονται στην Χάλκη, με αναρτήσεις και δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ΜΜΕ, εντελώς παραπλανητικές και εκτός πραγματικότητας.

4— Μετά την ατυχέστατη αφαίρεση των κάδων από τους δρόμους και ιδιαίτερα από τους κεντρικούς άξονες του νησιού και την Πιάτσα, οι εκατοντάδες καθημερινοί  επισκέπτες του νησιού, δεν έχουν που να αποθέσουν τις τελειωμένες συσκευασίας αναψυκτικών και νερών, με αποτέλεσμα να τις αφήνουν μέσα στα παρτέρια και τις αυλές των σπιτιών που συνορεύουν με τους κεντρικούς δρόμους, δημιουργώντας μια πολύ κακή εικόνα του οικισμού.

Τα ελάχιστα μικρά καλαθάκια που εγκαταστάθηκαν τον Αύγουστο στον κεντρικό δρόμο, δυστυχώς βοήθησαν ελάχιστα, διότι είναι πάρα πολύ λίγα και σε μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο.

5— Σε αρκετούς εσωτερικούς δρόμος που δεν προλάβαιναν να περάσουν  εγκαίρως, οι σακούλες έμεναν εκτεθειμένες και τις διέλυαν οι γάτες, γεμίζοντας τους δρόμους με σκουπίδια.

6— Η συγκομιδή των σκουπιδιών τον Αύγουστο μέσα στην Πιάτσα, διαρκούσε μέχρι τις 2.00´ το μεσημέρι, οπότε οι επισκέπτες του νησιού που καθόντουσαν στις καφετέριες και στα εστιατόρια, έβλεπαν να πηγαινοέρχονται μπροστά τους τα φορτηγάκια του Δήμου, φορτωμένα με σκουπίδια.

Κύριε Δήμαρχε, με τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ,  θριαμβολογώντας για την δήθεν ανακύκλωση που δεν συμβαίνει,ούτε ανακύκλωση γίνεται, ούτε αποτελεσματική περισυλλογή των σκουπιδιών.

Το νησί μας με αυτά τα χάλια της ανακύκλωσης και των σκουπιδιών, μόνο πράσινο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Για τους παραπάνω λόγους, σας ζητούμε να ακολουθήσετε μία νέα σοβαρή, δοκιμασμένη και αποτελεσματική λύση, απέναντι στα σκουπίδια και την ανακύκλωση, προκειμένου να μη δημιουργούνται αυτές οι ελεεινές εικόνες.

 

 222 total views,  2 views today