Την έντονη ανησυχία της για ένα κρίσιμο δεκαπενθήμερο που θα ακολουθήσει, λόγω της ανησυχητικής πορείας της πανδημίας στο νησί, μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, εξέφρασε μιλώντας στον sky η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου Πολύμνια Γαλανού.

«Είναι ήδη αργά και είναι θέμα χρόνου…», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα στο νησί. Επισήμανε μάλιστα ότι δεν απέχουμε πολύ από το να ξανακλείσουμε, σημειώνοντας ότι στο τρίτο κύμα της πανδημίας ο κόσμος επέδειξε ανευθυνότητα!

Εξήγησε ότι τα 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν το Σαββατοκύριακο από τον ΕΟΔΥ στη Ρόδο, είναι στην πραγματικότητα περισσότερα, αφού σε κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά υπάρχει το άμεσο συγγενικό ή εργασιακό περιβάλλον ως άμεσες στενές επαφές. “Τα 11 κρούσματα για παράδειγμα ή τα 10 έχουν 30 έως 40 άτομα πίσω τους. Δεν είμαστε καθόλου καλά κι αυτό γιατί τα ενεργά κρούσματα είναι πολλά. Η Ρόδος με μεγάλη ελαφρότητα πέρασε στο τρίτο κύμα της πανδημίας”, είπε επιπρόσθετα, ενώ αναφορικά με τις ουρές που σχηματίζονται από το πρωί στο πάρκινγκ του Δημαρχείου, όπου και διεξάγονται από το πρωί τα rapid test, επισήμανε ότι αν δεν τηρούνται τα μέτρα, είναι εύκολο να παρατηρηθεί υπερμετάδοση του ιού, εφόσον διαπιστωθεί ότι κάποια άτομα που περιμένουν στην ουρά είναι θετικά στον ιό.

“Κοντός ψαλμός αλληλούια…Είναι θέμα χρόνου. Δεν απέχουμε πολύ από το να ξανακλείσουμε”, ενώ υπογράμμισε ότι από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει και ο επαρκής αριθμός των εμβολίων και οι αρνητές της μάσκας, του ιού κλπ.

Στη μονάδα covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου σήμερα νοσηλεύονται πέντε ασθενείς, όπως είπε, εκ των οποίων ο ένας ήταν πιο βαρύ περιστατικό και τώρα είναι καλύτερα, ενώ καλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας και των υπολοίπων τεσσάρων νοσηλευομένων.

Για τους εμβολιασμούς πρόσθεσε ότι έχουν γίνει 5.000 εμβόλια στο Νοσοκομείο μέχρι χθες το βράδυ.

Τέλος, για τις ελλείψεις στα αναλώσιμα, θέμα για το οποίο μίλησε προ εβδομάδος στον sky και ήρθε στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, η κα Γαλανού τόνισε ότι “τα αναλώσιμα έχουν γίνει γιο-γιο ευθυνών. Αυτή τη στιγμή έχουμε γάντια, στα νυστέρια δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και γενικότερα όλα είναι με το σταγονόμετρο”.

 4,371 total views,  2 views today