Με ικανοποιητικές πληρότητες των αεροσκαφών από το εξωτερικό κινήθηκε ο Σεπτέμβριος στο αεροδρόμιο της Ρόδου Διαγόρας, ειδικά κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο.

Σύμφωνα με όσα είπε στον sky o Αερολιμενάρχης Ρόδου Σπύρος Δεληγιάννης, ημερησίως φθάνουν στο νησί 4.000 έως 5.000 αλλοδαποί τουρίστες, ενώ κάθε Σάββατο είναι διπλάσιοι, αγγίζοντας τις 9.000 με 9.500 αφίξεις.

Οι πληρότητες των αεροσκαφών από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία αγγίζουν το 100%, ενώ με πολύ καλό ποσοστό κινούνται οι Πολωνοί και οι Ελβετοί τουρίστες.

Μηδενικά είναι τα ποσοστά από την Ιταλία, αφού τα τσάρτερ που έρχονται μεταφέρουν μονοψήφια νούμερα επισκεπτών, εκτελώντας πτήσεις ακόμη και με μόλις…πέντε άτομα!

Τέλος, για την Ισραηλινή αγορά, ο κ. Δεληγιάννης σημείωσε ότι ανά δύο ημέρες έρχονται από το αεροδρόμιο Ben Gourion του Τελ Αβίβ δύο με τρία τσάρτερ, ένα 75 θέσεων, με πληρότητα 100% και ένα airbus 180 θέσεων, καλύπτοντας τις 150.

Τέλος, σύμφωνα με τις έως σήμερα εκτιμήσεις, όπως είπε, καλά θα κινηθεί και ο Οκτώβριος. “Αν και είναι παρακινδυνευμένο, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι θα κλείσουμε ομαλά τη σεζόν και θα πάει καλά και ο επόμενος μήνας”, είπε καταλήγοντας.

 1,130 total views,  2 views today