Γερονικόλας: Οι αυτοχρησμένοι μέντορες της πολιτικής στην ΠΝΑΙ επιλέγουν την οδό του λαϊκισμού και καλλιεργούν τη διχόνοια

394

Απάντηση στην  Περιφερειακή Αρχή έδωσε με ανακοίνωση του ο περιφερειακός σύμβουλος μέλος της παράταξης Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου κ. Νίκος Γερονικόλας με αφορμή την κριτική που δέχθηκε για την στάση που τήρησε στο θέμα που αφορά την κατασκευή μονάδας ασφαλτομείγματος  στις Καλυθιές και την ξεκάθαρη πρόταση που κατέθεσε.

«Καλλιεργείτε τη διχόνοια,  υπογράμμισε ο κ. Γερονικόλας,  διότι στις Καλυθιέςή όπου αλλού κατασκευάζονται ή πρόκειται να κατασκευαστούν επιχειρήσεις,οι οποίες θα είναι (ή κάποιες άλλες πιθανώς να είναι)οχλούσες, επιλέγετε την οδό του λαϊκισμού. Ως πολιτικοί μέντορες, που θεωρείτε ότι είστε, θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε ότι ρόλος της πολιτικής είναι η οργάνωση της «πόλης». Η οργάνωση έχει στόχο την αρμονική συμβίωση των μελών της πόλεως, κι όχι το διχασμό τους. Στο θέμα αυτό,ο διχασμός είναι πραγματικός, διότι έχουν καταγραφεί ακόμα και χειροδικίες μεταξύ συμφωνούντων και διαφωνούντων ως προς την ίδρυση της συγκεκριμένης επιχείρησης στις Καλυθιές. Το ίδιο θα συμβεί για τις άλλες οχλούσεςή ενδεχομένως οχλούσες επιχειρήσεις που στο μέλλον θα κατασκευαστούν στη Ρόδο και γενικότερα στο Νότιο Αιγαίο», υπογράμμισε ο κ. Γερονικόλας.

Αναλυτικά ο κ. Γερονικόλας αναφέρει τα ακόλουθα:

Αγαπητέ αντιπεριφερειάρχηΧρήστο Ευστρατίου, μου προξενεί μεγάλη εντύπωση που αφιέρωσες χρόνο για να διαβάσεις και για να υπογράψεις το λογύδριο, όπως τελικά αυτό ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ακολουθώντας λοιπόν το μάθημα πολιτικής και πολιτικού λόγου που παραδίδεις, μέσω της σοβαροφανούς ανακοίνωσης, θα απευθυνθώ σε σένα ως εκπρόσωπο της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου, όπως κι εσύ απευθύνεσαι στο πρόσωπό μου ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που αναλάβατε το τιμόνι της Περιφέρειας, κι ακόμα βλέπετε παντού πολιτικούς εχθρούς, οι οποίοι μάλιστα, όπως ισχυρίζεσθε, σας λοιδορούν και σας υπονομεύουν στο θεόπνευστο έργο σας. Ο χαρακτηρισμός ως «θεόπνευστο» είναι δική μου προσθήκη, διότι μόνο ένα τέτοιο έργο δεν επιδέχεται κριτικής. Αν και είμαι σίγουρος πως ακόμα κι αν ο ίδιος ο Θεός ερχόταν απέναντί σας και σας έθετε ενώπιον της διχόνοιας που καλλιεργείτε στην κοινωνία με τη στάση σας, τότε ακόμα και σε Εκείνον θα αποδίδατε πολιτικό τσαρλατανισμό, υπό καθεστώς τρικυμίας εν κρανίω, και θα τον κατατάσσατεως στέλεχος της παράταξης Γλυνού.

Καλλιεργείτε τη διχόνοια, διότι στις Καλυθιέςή όπου αλλού κατασκευάζονται ή πρόκειται να κατασκευαστούν επιχειρήσεις,οι οποίες θα είναι (ή κάποιες άλλες πιθανώς να είναι)οχλούσες, επιλέγετε την οδό του λαϊκισμού. Ως πολιτικοί μέντορες, που θεωρείτε ότι είστε, θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε ότι ρόλος της πολιτικής είναι η οργάνωση της «πόλης». Η οργάνωση έχει στόχο την αρμονική συμβίωση των μελών της πόλεως, κι όχι το διχασμό τους. Στο θέμα αυτό,ο διχασμός είναι πραγματικός, διότι έχουν καταγραφεί ακόμα και χειροδικίες μεταξύ συμφωνούντων και διαφωνούντων ως προς την ίδρυση της συγκεκριμένης επιχείρησης στις Καλυθιές. Το ίδιο θα συμβεί για τις άλλες οχλούσεςή ενδεχομένως οχλούσες επιχειρήσεις που στο μέλλον θα κατασκευαστούν στη Ρόδο και γενικότερα στο Νότιο Αιγαίο.

Η δική μου πρόταση είναι μία και ξεκάθαρη:

Έχουμε υποχρέωση να καλέσουμε τους Δήμους και μαζί να προχωρήσουμε στον χωροταξικό σχεδιασμό ή στην επικαιροποίηση αντίστοιχων παλαιών χωροταξικών σχεδιασμών, που θέτουν σαφείς κανόνες και οριοθετούν το πού και υπό ποιες προϋποθέσεις θα κατασκευάζονται τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Να δώσουμε ένα τέρμα στη διαχρονική έλλειψη που λειτουργεί ως εμπόδιο στην ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργεί κοινωνικές συγκρούσεις για τις χρήσεις γης εκτός σχεδίου.  Αυτή επρόκειτο να είναι και η τοποθέτησή μου στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Νοτίου Αιγαίου, όμως φροντίσατε να παρακάμψετε τη διαδικασία των τοποθετήσεων, και από την διαδικασία της εισήγησης περάσατε απευθείας στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Οι απόψεις των μελών, αγαπητοί πολιτικοί μέντορες της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, φαίνεται ότι για εσάς δεν έχουν σημασία στη λήψη αποφάσεων.

Η λευκή μου ψήφος ήταν μια ψήφος διαμαρτυρίας. Πρωτίστως για την άρνησή σας να ξεκινήσετε το διάλογο με τους κατά τόπους Δήμους, ώστε να  οδηγηθούν στον, κατά δημοτική ενότητα, χωροταξικό σχεδιασμό όλωναυτών των επιχειρήσεων. Αυτό θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και για το που θα πρέπει να εδρεύουν οι οχλούσες επιχειρήσεις, αλλά θα προστατέψει και τους ιδιώτες που με τους μόχθους μιας ζωής αγοράζουν ένα οικόπεδο, χτίζουν το σπιτικό τους και δεν θέλουν στο μέλλον να κατασκευαστεί κοντά τους μια βιομηχανία.

Η λευκή μου ψήφος ήταν μια ψήφος άρνησης στην κατά το δοκούν εκμετάλλευση των λαϊκών αντιδράσεων, μόνο και μόνο για να βρίσκονται επιχειρήσεις και κοινωνία σε απόλυτη εξάρτηση από ένα πολιτικό όργανο.

Η λευκή μου ψήφος βασίζεται στο Νόμο, που λέει ξεκάθαρα ότι αν μια επιχείρηση έχει λάβει όλες τις επίσημες αδειοδοτήσεις από τις Υπηρεσίες του Κράτους, πρέπει να της δοθεί έγκριση εγκατάστασης και λειτουργίας. Ποιος είναι λοιπόν ο ρόλος μας ως Επιτροπή Περιβάλλοντος; Να τηρούμε το Νόμο όπως μας εξυπηρετεί πολιτικά; Ποιο Νόμο θα εφαρμόσουμε στο μέλλον όταν θα βρεθούμε ξανά ενώπιον τέτοιων διλημμάτων;

Η λευκή μου ψήφος είναι καθαρά μια πολιτική άποψη υπέρ των υγιών λύσεων των προβλημάτων της κοινωνίας, που οφείλει να είναι αυτάρκης σε όλα της. Η αυτάρκεια, αγαπητοί μέντορες της Περιφέρειας ορίζεται από τον ίδιο τον Αριστοτέλη ως ύψιστο αγαθό μιας άριστης κοινωνίας. Αλλά εσείς ως άριστοι, μέντορες και θεόπνευστοι έχετε επιτύχει να ακυρώσετε ακόμα και τον ίδιο τον Αριστοτέλη, ο οποίος στο 3ο βιβλίο των Πολιτικών του,διέκρινε τα πολιτεύματα σε δύο μεγάλες κατηγορίες: το ΔημοκρατικόΠολίτευμα και τοΟλιγαρχικό Πολίτευμα. Εσείς στην περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου έχετε καταφέρει ναδιαμορφώσετε και μια τρίτη μορφή πολιτεύματος, που ακούει στο όνομα: Υποκριτικό Πολίτευμα.

Σας ευχαριστώ πολύ, αγαπητέ κύριε Ευστρατίου, που με την υπογραφή σας στο λογύδριο της ανακοίνωσης, μου δώσατε την ευκαιρία να απευθυνθώ στην κοινωνία ώστε να ακουστεί δημοσίως η τοποθέτησή μου.

Με εκτίμηση

Νίκος Ιακ. Γερονικόλας

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου